«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που η αξιωματική αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό θεσμό του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια, αλλά και τις δύο προτάσεις μομφής που κατέθεσε -η πρώτη κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη κατά του Προεδρείου της Βουλής.

«Δεν της πέρασε. Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που πρωθυπουργός αρνείται τόσο συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή. Σήμερα ξεπέρασε τα όρια ο διαρκώς κρυπτόμενος κ. Σαμαράς. Όχι μόνο αρνήθηκε να καλύψει τον απαξιωμένο πλέον υπουργό Oικονομικών, αλλά απαξίωσε εκκωφαντικά και τον υπουργό Eπικρατείας κ. Σταμάτη», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού.

«Η πραγματικά πικρή γεύση για τον κ. Σαμαρά θα αφορά τις επερχόμενες εκλογές και όχι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αποστρέφεται και προσπαθεί να παρακάμψει», τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook