«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, που η αξιωματική αντιπολίτευση ευθέως υπονομεύει την αξιοπιστία της χώρας, την υπόστασή της, και τον ιερό θεσμό του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια, αλλά και τις δύο προτάσεις μομφής που κατέθεσε -η πρώτη κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και η δεύτερη κατά του Προεδρείου της Βουλής.

«Δεν της πέρασε. Μένει όμως η πικρή γεύση, ένα ελληνικό κόμμα να είναι με τόσο φανατισμό εναντίον των συμφερόντων της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», πρόσθεσε.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ


«Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που πρωθυπουργός αρνείται τόσο συστηματικά να εμφανιστεί στη Bουλή. Σήμερα ξεπέρασε τα όρια ο διαρκώς κρυπτόμενος κ. Σαμαράς. Όχι μόνο αρνήθηκε να καλύψει τον απαξιωμένο πλέον υπουργό Oικονομικών, αλλά απαξίωσε εκκωφαντικά και τον υπουργό Eπικρατείας κ. Σταμάτη», απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στις αιτιάσεις του πρωθυπουργού.

«Η πραγματικά πικρή γεύση για τον κ. Σαμαρά θα αφορά τις επερχόμενες εκλογές και όχι τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που αποστρέφεται και προσπαθεί να παρακάμψει», τόνισε.