Την αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι στη Κρήτη, συντασσόμενοι με την απόφαση που έλαβε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος το απόγευμα της Δευτέρας.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Σύλλόγου Χανίων κ. Μανώλης Κατσαράκης, κατά τη σημερινή γενική συνέλευση του Συλλόγου αποφασίστηκε ο τερματισμός των κινητοποιήσεων με τη μορφή απεργίας, τονίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο αγώνας των φαρμακοποιών θα συνεχιστεί με άλλα μέσα.

Οπως ανέφερε ο κ. Κατσαράκης ο φαρμακευτικός σύλλογος θα ενημερώνει συνεχώς την χανιώτικη κοινωνία για τις συνέπειες και το \”πλιάτσικο στο χώρο της υγείας από ντόπια και ξένα οικονομικά συμφέροντα\”.

Στο Ηράκλειο, η Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου  αποφάσισε την αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων, από αύριο Τρίτη 01/04/2014.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει:

Η Γενική Συνέλευση, εκτίμησε τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το οποίο με την πλήρη συναίνεση της κυβέρνησης, οδηγεί τα φαρμακεία σε κλείσιμο, και απαγορεύει, στον απλό πολίτη και ασφαλισμένο, να έχει εύκολη πρόσβαση, σε φθηνό φάρμακο.

Τα φαρμακεία οδηγούνται μετά την πενταετή εξαθλίωσή τους, από τις μνημονιακές πολιτικές, και ενώ υπάρχουν χρέη προς αυτά από το 2010, στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών και μεγαλοεπιχειρηματιών, οι οποίοι με την επίκληση της απελευθέρωσης της αγοράς, θα κερδοσκοπήσουν χωρίς καμιά αναστολή, από τον ανθρώπινο πόνο και ασθένεια.

Οι φαρμακοποιοί του Ηρακλείου, θα συνεχίσουν να μάχονται για τη δημόσια φαρμακευτική περίθαλψη, και θα επανεξετάσουν σύντομα τη στάση τους και τους τρόπους με τους οποίους θα την προασπίσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook