Τον απολογισμό των πεπραγμένων του Δήμου Πλατανιά για το 2012-2013 έκανε σε ειδική δημόσια συνεδρίαση για την οικονομική κατάσταση, τη διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης ο δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης.

Ο κος Μαλανδράκης υπεραμύνθηκε των επιλογών της Δημοτικής αρχής, δίνοντας έμφαση στους αναπτυξιακούς άξονες που εφήρμοσε και υλοποίησε μέχρι σήμερα.

\"\"

\"\"

Τα μεγάλα έργα

Στην παρούσα χρονική στιγμή, γίνεται λόγος για έργα προυπολογισμού πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία υλοποιούνται, είναι ενταγμένα, δημοπρατημένα και ορισμένα υλοποιημένα σε όλο το εύρος του δήμου όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Μαλανδράκης.

Μονοπάτια από την περιοχή των Μουσούρων, πλατείες σ\’ όλη την Δημοτική ενότητα Πλατανιά, ένα γήπεδο 5Χ5 το οποίο είναι στην ολοκλήρωσή του, ως επίσης και ένα  πολύκεντρο το οποίο έχει δημοπρατηθεί ήδη, ύψους 2 εκ.

Έγινε εκτενής αναφορά στα έργα της ΔΕΥΑΒΑ, του Βιολογικού καθαρισμού και της επέκτασής του που είναι κοντά στα 10 εκ. με πρόβλεψη κάλυψης και της ενδοχώρας. Έργα που σύμφωνα με τον κο Μαλανδράκη ο Δήμος μπόρεσε να τα πάρει δεδομένου ότι υπήρξε ο μηχανισμός ωρίμανσης των μελετών και διεκδίκησης από την περιφέρεια και από το ΥΠΕΚΑ. Έργα τα οποία είναι στη διαδικασία είτε της αποπεράτωσης, είτε της υλοποίησης.

Κοινωνική αλληλεγγύη

Ο κος Μαλανδράκης ενδεικτικά ανέφερε:

Λειτουργία παιδικού σταθμού το 2012 στο Σκινέ.

Υπό κατασκευή τέταρτος παιδικός σταθμός στο Κοντομαρί.

Παρέμβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις με στόχο τη βελτίωση και την ασφάλεια.

Σχεδιασμός μεγάλου αριθμού έργων ο οποίος είναι υπό αξιολόγηση με στόχο την ένταξη στο ΣΕΣ και υλοποίηση.

Σύσταση κοινωνικού παντοπωλείου καθώς και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις.

Θέματα καθημερινότητας

Το ζητούμενο σύμφωνα με τον κο Μαλανδράκη είναι το κομμάτι της καθημερινότητας και χαρακτηριστικά ανέφερε την διεκδίκηση του ποσού για τις καταστροφές οι οποίες έγιναν το Δεκέμβριο του 2013 και ήδη έχουν ξεπεραστεί κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, με αίτημα την επισκευή της παραλιακής ζώνης του Ταυρωνίτη καθώς και αποκαταστάσεις οδοποιίας στο εσωτερικό του Δήμου.

Η παρουσίαση των πεπραγμένων του Δήμου Πλατανιά αναλυτικά ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook