Την άμεση αύξηση των κονδυλίων για την δακοκτονία ζητεί με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του Νομού Χανίων.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν μέλη της ομοσπονδίας:

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας για το ζήτημα της δακοκτονίας με την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων, στην οποία παρευρέθησαν και αντιπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα για την πραγματοποίηση της δακοκτονίας για να μην χαθεί ο ελαιόκαρπος αφού η παραγωγή για το 2014 αναμένεται αυξημένη. Παρόλα αυτά φέτος αναμένεται να ενταθεί το πρόβλημα της ελλιπούς αντιμετώπισης που αντιμετωπίσαμε και πέρσι αφού υπάρχει μια μείωση στα χρήματα που παίρνουν οι Αναπτυξιακές και Κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων ως εργολαβία για τους ψεκασμούς. Για τα χρήματα των περίπου 5,5 ψεκασμών φέτος αναλογούν τα αντίστοιχα για 4. Αυτό σημαίνει 1ον λειψή αντιμετώπιση του προβλήματος για άλλη μια φορά και 2ον μείωση των απολαβών των εργαζομένων που εμπλέκονται σε αυτή την διαδικασία.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες και οι εργαζόμενοι βλέπουν το εισόδημα τους να συρρικνώνεται όλο και περισσότερο μέσα από την πολιτική της ΚΑΠ της ΕΕ και όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που την εφάρμοσαν και θα συνεχίσουν να την εφαρμόζουν προς όφελος των μεγαλοαγροτών, των μεγαλεμπόρων και των βιομήχανων. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είναι άμεση η ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα τώρα και όχι κάποια στιγμή αόριστα στο μέλλον. Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλια και τα Δημοτικά συμβούλια του Νομού να πάρουν άμεσα θέση για το πρόβλημα. Όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες να είναι σε επαγρύπνηση για αγωνιστική απάντηση το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε:

• Να αυξηθούν άμεσα τα κονδύλια για την δακοκτονία ώστε να μπορεί να γίνει όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται
• Να μην μειωθούν οι μισθοί των εργατών που εμπλέκονται στην διαδικασία της δακοκτονίας
• Άμεση πρόσληψη όλου του απαραίτητου επιστημονικού προσωπικού στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και στους Δήμους με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook