Τελευταία ενημέρωση 13:35

Αναβολή για την Πέμπτη το μεσημέρι ζήτησε και έλαβε ο 40χρονος φίλαθλος του ΟΦΗ προκείμενου να απολογηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών.Ο 40χρονος ο οποίος αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών και την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας , ισχυρίζεται οτι δεν συμμετείχε στα επεισόδια και οτι τα αντικείμενα που βρέθηκαν (πλαστική μάσκα προσώπου προστασίας αερίων, κουκούλα προσώπου και περόνη χειροβομβίδας )στην κατοχή του τα βρήκε πεταγμένα έξω από το Γεντί Κουλέ και τα έβαλε στην τσάντα του. Όσον αφορά στα υπόλοιπα 6 άτομα τα οποία αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ και που αντιμετωπίζουν τις ίδιες κατηγορίες 0 40χρονος ισχυρίζεται ότι δεν κάνουν παρέα.

Ωστόσο όμως οι αστυνομικοί σύμφωνα με το κατηγορητήριο έχουν αναγνωρίσει τόσο τον ίδιο όσο και τους υπόλοιπους 6 που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, κατά την διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα Β’ Εθνικής κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων Ο.Φ.Η. και ΠΑΣ Ιωαννίνων, το απόγευμα της Κυριακής (15/5) στο γήπεδο “Θ. Βαρδινογιάννης” του Ηρακλείου, εκδηλώθηκε αστυνομική επιχείρηση Διμοιριών Υποστήριξης, για την απομάκρυνση πλήθους τριακοσίων 300 περίπου οπαδών του Ο.Φ.Η., οι οποίοι είχαν καταλάβει τον δρόμο στην συμβολή της παραλιακής Λεωφόρου Ν. Παναγιωτάκη και οδού Μάχης Κρήτης, χρησιμοποιώντας ως μέσα ανάσχεσης τέσσερις κάδους απορριμμάτων στους οποίους προκάλεσαν πυρκαγιά, με σκοπό την αποτροπή μετάβασης της αποστολής του ΠΑΣ Ιωαννίνων στο γήπεδο.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών δυνάμεων, οι οπαδοί του ΟΦΗ, προέβηκαν σε βιαιοπραγίες σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων , χρησιμοποιώντας μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα, ενώ προέβηκαν στην ρίψη αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών τύπου μολότοφ.

Κατά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, αστυνομικοί της Υ.Α. Ηρακλείου, αξιοποιώντας τις περιγραφές των αστυνομικών των ΜΑΤ, εντόπισαν έναν 40χρονο Ηρακλειώτη, έξω από την θύρα των οργανωμένων οπαδών του Ο.Φ.Η. και τον προσήγαγαν στην Υ.Α. Ηρακλείου, όπου αναγνωρίστηκε με απόλυτη βεβαιότητα ως ένας εκ των δραστών που προέβηκαν στην ρίψη εμπρηστικών μηχανισμών και άλλων αντικειμένων στους αστυνομικούς και ως ο δράστης ο οποίος με φραστικά μέσα και χειρονομίες διέγειρε δημόσια το συγκεντρωμένο πλήθος σε απείθεια κατά των νόμων.

Από την ρίψη αντικειμένων, προκλήθηκε τραυματισμός οκτώ αστυνομικών, ένας εκ των οποίων φέρει εννέα σημεία πλήξης από σκάγια στο δεξιό κάτω άκρο.

Στην κατοχή του 40χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ένα τμήμα πλαστικής μάσκας προσώπου προστασίας αερίων,

Μία κουκούλα προσώπου,

Μία περόνη χειροβομβίδας.

Ο 40χρονος κατηγορείται για παράβαση του Ν. περί βεγγαλικών πυροτεχνημάτων & παιδικών αθυρμάτων, παράβαση του Ν. περί όπλων, παράβαση του Ν. περί εκρηκτικών υλών, διατάραξη της κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς, εμπρησμό, διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών, επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Kατά την διαδικασία επίδειξης φωτογραφιών, Aστυνομικοί αναγνώρισαν ως συμμετέχοντες στο συγκεντρωμένο πλήθος, έξι (6) φυσικούς αυτουργούς ανωτέρω αξιόποινων πράξεων, οι οποίοι και αναζητούνται.

Προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook