Στέγη, σίτιση και έναν πρώτο ιατρικό έλεγχο, εξασφάλισαν για τους μετανάστες που βρέθηκαν νότια των Χανίων, οι τοπικοί φορείς στη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί, για τη διαχείριση του θέματος.

Οι μετανάστες μετά την αποβίβασή τους στην Παλαιόχωρα θα φτάσουν στα Χανιά για να φιλοξενηθούν προσωρινά στον εκθεσιακό χώρο της Αναπτυξιακής στην Αγυιά.

Έχει ήδη εξασφαλιστεί τροφή για 2 ημέρες, ενώ το νοσοκομείο Χανίων ανέλαβε τον ιατρικό έλεγχο και την περίθαλψη.

 Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr o αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης:

\”Υπήρξε διάθεση από όλους τους φορείς και τις στρατιωτικές μονάδες, να συνδράμουν. Το νοσοκομείο ανέλαβε την περίθαλψη, ο δήμος Χανίων και η αντιπεριφέρεια θα συνεισφέρουν όπως μπορούν, οι Σαμαρείτες θα βοηθήσουν στη διανομή της τροφής. Έχουμε συνεννοηθεί με την αστυνομία, με την 115 Π.Μ, με τη μεραρχία και το πεδίο βολής, το ΜΑΙΧ και ελπίζουμε να βοηθήσουν και τα καταστήματα με προσφορά ειδών ανάγκης\”.

Υπεύθυνη για τη διαχείρηση είναι από το δήμο ο αντιδήμαρχος Μανούσος Λιονάκης και από την Περιφέρεια ο υπεύθυνος του τμήματος πολιτικής προστασίας Τάσος Κουρουπάκης.

Την ευθύνη φέρει το λιμενικό μέχρι να τους παραδώσει στην αστυνομία η οποία με τη σειρά της, τους παραλαμβάνει και τους καταγράφει μέχρι να ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται.

Μέχρι στιγμής στην Παλαιόχωρα έχουν αποβιβαστεί 40 άτομα μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά, καλά στην υγεία τους.

\"\"

\"\"

\"\"

flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook