Αντιπροσωπεία των παραγωγών κηπευτικών απο ολόκληρη την Κρήτη συναντήθηκε το πρωί με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία για το θέμα της διακίνησης των ευπαθών αγροτικών προιόντων στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτεργατών.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών, που ήταν κυρίως απο Ιεράπετρα, Ηράκλειο και Χανιά, ζήτησαν απο την ΠΝΟ – σε περίπτωση συνέχισης της απεργίας – να επιτραπεί ο απόπλους απο την Κρήτη ενός πλοίου ανα δύο ημέρες, μόνο για την μεταφορά των ευπαθών αγροτικών προιόντων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ναυτεργάτες αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα, αλλά οριστική απόφαση θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΠΝΟ.

Στο μεταξύ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης βρέθηκε σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία παραγωγών από το Λασίθι και συγκεκριμένα την Ιεράπετρα.

Η απεργία της ΠΝΟ έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στις τάξεις των αγροτών καθώς ανησυχούν για τα ευπαθή προϊόντα που δε θα φύγουν λόγω απεργίας για τις αγορές. Έτσι ζήτησαν από τον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να παρέμβει.

Ο κ. Δεικτάκης επικοινώνησε με την ΠΝΟ και ζήτησε να επιτρέψουν τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων από την Κρήτη στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα οι αγρότες ζήτησαν να φύγουν δύο δρομολόγια από Ηράκλειο την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Φαίνεται πως οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ είδαν θετικά το αίτημα με τον όρο τα πλοία να μεταφέρουν μόνο ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook