Ξεκίνησε σήμερα το γκρέμισμα του παλιού κτηρίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στη χερσαία ζώνη του Ενετικού λιμένα και τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η κατασκευή του νέου σύγχρονου κτηρίου που θα στεγάσει της υπηρεσίες του. Οι εργασίες κατεδάφισης του κτηρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα.
Ο πρόεδρος του ΔΛΤ και αντιδήμαρχος κ. Κώστας Πρωτοπαπαδάκης έκανε λόγο για ένα έργο μεγάλου βεληνεκούς και χαρακτήρισε την ημέρα ως εξόχως σημαντική: «Κατεδαφίζεται ένα κτήριο που δεν είχε στατική επάρκεια, που ήταν ανεπαρκές και που υποβάθμιζε την αισθητική αξία του λιμανιού», είπε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ανεύρεσης εργολάβου για την ανέγερση νέου κτηρίου στην ίδια θέση, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει από τον Οκτώβριο.
Σε ότι αφορά το εργοτάξιο το οποίο δημιουργείται λόγω των εργασιών είναι απόλυτα ελεγχόμενο σύμφωνα με τον κο Πρωτοπαπαδάκη επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα.
\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

Αναφερόμενος σε μια σειρά έργων που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή της Παλιάς Πόλης, ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Σκουλάκης, έκανε λόγο για μια «συνολική αναβάθμιση της παλιάς πόλης που είναι η τουριστική ατμομηχανή της πόλης. Μιλάμε για πλήρη ανάπτυξη και ανάδειξη των μνημείων του Ενετικού Λιμένα».

Οι παρεμβάσεις, που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης, αφορούν μεταξύ άλλων:

• Την πλακόστρωση στο παραλιακό μέτωπο, βόρεια των Νεωρίων.

• Την ανάπλαση της πλατείας στο Γιαλί Τζαμίσι με παραδοσιακά υλικά, ομοειδή με την παλιά πέτρα, που υπάρχει στο λιμάνι.

• Τη σταδιακή αντικατάσταση του φωτισμού του λιμενοβραχίονα και της παραλίας με παραδοσιακά μαντεμένια φωτιστικά εγκεκριμένα από την Αρχαιολογία.

Από σήμερα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σημειώνεται ότι από σήμερα, 1 Απριλίου 2014, ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο Παλιό Λιμάνι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η εφαρμογή του ηλεκτρονικού
συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας, που θα εφαρμοσθεί στην οδό Δευκαλίωνος.

Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης έκανε μία σύντομη αναφορά στα σκιάδια και στον πανελλήνιο 
αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, που θα προκηρυχθεί στις 17 Απριλίου, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση θα ληφθεί υπόψη η ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook