Για μια ακόμα φορά η δημοτική αρχή Κουράκη θεωρεί πως με έργα εντυπωσιασμού και της τελευταίας στιγμής θα υποκλέψει την ψήφο των δημοτών. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 27 Μαρτίου, κάναμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις:

Υπήρξε ένας μεγάλος αριθμός θεμάτων «εκτός ημερησίας διατάξεως» τα περισσότερα από τα οποία αφορούν σε τροποποιήσεις του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του 2014.

Όλες αυτές οι τροποποιήσεις πραγματοποιούνται «εκτάκτως» με σκοπό την εκτέλεση έργων που προστέθηκαν στην ατζέντα της δημοτικής αρχής. Συνάγουμε το συμπέρασμα ότι προφανώς τα έργα αυτά γίνονται για προεκλογικούς λόγους, διαφορετικά θα είχαν προβλεφθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα που συντάχθηκε το φθινόπωρο (εκτός βέβαια και αν έμειναν εκτός προγράμματος επί τούτου, για ευνόητους λόγους).

Την ίδια ώρα και στην ίδια προεκλογική λογική, υπάρχει «οργασμός» έργων σε διάφορες συνοικίες της πόλης (Βασιλειές, Σινάνη, Ανάληψη κ.ά.) που στην πλειοψηφία τους όμως αποδεικνύονται ιδιαίτερα προβληματικά. Στις Πατέλες, η πρωτοφανής καθυστέρηση του έργου διαμόρφωσης της Ολύμπου, της κεντρικής οδού της συνοικίας, έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων για πολλούς μήνες και έχει προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία στους κατοίκους και τους καταστηματάρχες.

Επίσης, η πεζοδρόμηση της οδού Κατεχάκη έγινε μόνο στη θεωρία, ενώ στην πράξη η διέλευση των οχημάτων παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής έχει γίνει αντικείμενο διαμαρτυρίας των κατοίκων και των καταστηματαρχών που έχουν προσφύγει και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πληροφορούμαστε τέλος τη δημιουργία «Γραφείου ενημέρωσης πολιτών και επισκεπτών», την οποία κρίνουμε ως άλλη μια όψιμη κίνηση εντυπωσιασμού που σπεύδει να προκηρύξει ο δήμαρχος κ. Κουράκης, ελάχιστο διάστημα πριν τις εκλογές του Μαΐου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook