Με τον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης συναντήθηκε ο επικεφαλής της \”Πρωτοβουλίας Πολιτών\”. υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων κ. Γιάννης Σαρρής.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κ. Σαρρή \”με ενδιαφέρον για μια σειρά ζητήματα όπου ο επιστημονικός και ερευνητικός πλούτος του Πολυτεχνείου Κρήτης μπορεί να συναντήσει και να προαγάγει τη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου και της πόλης μας, συζήτησαν ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Βασίλης Διγαλάκης και ο αναπληρωτής πρύτανης στον τομέα Οικονομικού Προγραμματισμού & Ανάπτυξης, Νίκος Νικολαΐδης με μέλη και τον επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Πολιτών, Γιάννη Σαρρή -με πρωτοβουλία της δημοτικής κίνησης.
Η αξιοποίηση των κτιρίων που ανήκουν στο Πολυτεχνείο, η ενεργειακή εξοικονόμηση, η μεταφορά των πολιτών με δημόσια μέσα, η διαχείριση απορριμμάτων αλλά και ο συμβουλευτικός ρόλος που μπορεί να παίξουν οι σημαντικές έρευνες και μελέτες των φοιτητών και των διδασκόντων στο Πολυτεχνείο για την ευημερία των δημοτών ήταν τα κυρίως πεδία όπου διαπιστώθηκε η δυνατότητα συνεργασίας εκατέρωθεν.
Η Πρωτοβουλία Πολιτών έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση που επείγει για τα κτίρια που στέκουν άεργα στην πόλη, τη στιγμή που η ανάγκη για χώρους πολιτισμού, προώθησης της επιχειρηματικότητας -για πρωτοβουλίες όπως οι κοινωνικοί συνεταιρισμοί-, αλλά και στέγασης είναι σε οριακό σημείο. Επίσης, συζητήθηκε η σκέψη για ηλεκτρικά μικρά λεωφορεία που μπορούν να μεταφέρουν τους δημότες σε όλη την επικράτεια του δήμου Χανίων.
Από την πλευρά της διοίκησης του Πολυτεχνείου τονίστηκε ότι υπάρχουν μια σειρά μελέτες που αναμένουν την ενσωμάτωση και αξιοποίησή τους από την τοπική κοινωνία, καθώς και η επιστημονική και τεχνική συμβολή που μπορεί να προσφερθεί για την ενεργειακή αυτονόμηση των δημοτικών κτιρίων, που αποτελεί στόχο της δημοτικής κίνησης.
Τέλος, διαπιστώθηκε το έλλειμμα σχεδιασμού από την πλευρά της δημοτικής αρχής και η ανάγκη ανοίγματος του Πολυτεχνείου στην τοπική κοινωνία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook