Συνελήφθησαν χθες (01.04.2014) το πρωί, στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηρακλείου, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ηλικίας από 28 έως 39 ετών. Επιπλέον, το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνελήφθησαν στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλεσών του Δήμου Μαλεβυζίου άλλοι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας ηλικίας 29, 31 και 35 ετών και ένας 45χρονος ημεδαπός.

Σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα μη νόμιμων μεταναστών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης, σχετικά με την παράνομη είσοδο, παραμονή και διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε, χθες (01.04.2014) το πρωί, έρευνα σε κατοικία στο Ηράκλειο.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι, οι πέντε συλληφθέντες (διακινητές) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας κρατούσαν παράνομα, στην συγκεκριμένη οικία δεκαεννέα (19) μη νόμιμους αλλοδαπούς υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 19 έως 45 ετών, μεταξύ των οποίων και δέκα (10) ανήλικα παιδιά.

Επιπλέον, στην συγκεκριμένη οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων πενήντα (1.550) ευρώ και πενήντα ένα (51) κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε και όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνση στη διακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ακολούθησε έρευνα σε οικία στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καλεσών του Δήμου Μαλεβυζίου, όπου κατά την διάρκεια αυτής, διαπιστώθηκε ότι οι τρείς αλλοδαποί και ο 45χρονος ημεδαπός (διακινητές), κρατούσαν παράνομα, εικοσιοκτώ (28) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, ηλικίας από 18 έως 42 ετών ανάμεσα στους οποίους και ένα (1) ανήλικο παιδί.

Σε έρευνα που έγινε στην εν λόγω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα (1) περίστροφο με πέντε πλήρη φυσίγγια και επτά (27) κινητά τηλέφωνα, ενώ κατασχέθηκε ακόμη ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν οι συλληφθέντες, ως μέσο μεταφοράς και διευκόλυνσης στη διακίνηση των μη νόμιμων μεταναστών.

Όπως προέκυψε από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, τα μέλη της οργάνωσης διευκόλυναν την είσοδο μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα και τους μετέφεραν σε διάφορα διαμερίσματα, τα οποία ενοικίαζαν προσωρινά, ενώ στη συνέχεια τους προωθούσαν σε διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι του χρηματικού ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ το άτομο.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook