Ανακοίνωση απέστειλε χθες το βράδυ, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, καταγγέλλοντας τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων κ. Αρτέμη Κουτσαυτάκη για καταστρατήγηση ωραρίου εργασίας στους Αστυνομικούς που μετέβησαν από το Ηράκλειο στα Χανιά για να συνδράμουν στο έργο της υποδοχής των παράνομων μεταναστών που διασώθηκαν δυτικά των Χανίων.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρει ότι:

«Καταγγέλλουμε τον Αστυνομικό Διευθυντή Χανίων Ταξίαρχο κ. Κουτσαυτάκη Αρτέμιο για την αχαρακτήριστη και ανάλγητη συμπεριφορά του έναντι των συναδέλφων μας που μετέβησαν στα Χανιά για να συνδράμουν στο έργο των συναδέλφων της Α.Δ. Χανίων σχετικά με τους 408 μετανάστες που διασώθηκαν νοτιοδυτικά των Χανίων.
Τον ρωτάμε λοιπόν:
Ποια μέριμνα λάβατε κ. Ταξίαρχε για την σίτιση και διαμονή των συναδέλφων στα Χανιά;
Γνωρίζεται ότι αναχώρησαν από το Ηράκλειο την 07:00 ώρα της 1-4-2014 και μέχρι αυτή την ώρα 23:30 εργάζονται δίχως ούτε ένα ποτήρι νερό;
Πόσες ώρες μπορούν να εργαστούν χωρίς αντικατάσταση και ανάπαυση;
Νοιώθετε τουλάχιστον το βάρος της ευθύνης σας;
Απαιτούμε την άμεση αντικατάσταση των συναδέλφων μας και την τήρηση των νόμων.
Αναμένουμε από την Πολιτική και Φυσική ηγεσία του σώματος να πάρει θέση.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κρήτης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου για το ενδιαφέρον που έδειξαν μόλις ενημερώθηκαν.
Επίσης την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων για την αλληλεγγύη της προς τους συναδέλφους μας».


Υπήρξε κανονικά σίτιση
Δείτε τι αναφέρει το ρεπορτάζ

Ωστόσο δημοσιογράφοι του Flashnews.gr, που ήταν σχεδόν όλη την ημέρα χθες στο χώρο συγκέντρωσης των μεταναστών, είχαν διαφορετική εικόνα, οπότε και ερευνήσαμε το θέμα.

Ειδικότερα στο θέμα των καταγγελιών για την σίτιση, σε επικοινωνία που είχαμε με το εστιατόριο «Λιχουδιές», το οποίο βρίσκεται στην περιοχή κοντά στον χώρο συγκέντρωσης των μεταναστών και μιλώντας με τον ιδιοκτήτη κ. Νίκο Κορκακάκη, μας επιβεβαίωσε ότι χθες το βράδυ, έγινε παραλαβή φαγητού από Αστυνομικό της Ασφάλειας Χανίων προκειμένου να παρασχεθεί σίτιση σε συναδέλφους τους που είχαν μεταβεί από το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο.

Το Flashnews.gr έχει στη διάθεση του και σχετικές αποδείξεις λιανικής του καταστήματος που επιβεβαιώνει την σχετική αγορά του φαγητού, ενώ οι δημοσιογράφοι μας που βρίσκονταν στο χώρο από το πρωί, επιβεβαιώνουν ότι υπήρχαν δεκάδες μπουκάλια νερό στο χώρο για προκειμένου να τα χρησιμοποιήσουν όσοι συμμετείχαν στην επιχείρηση υποδοχής των μεταναστών.


Είχε κανονιστεί και η διαμονή από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων

Για το θέμα της ανάπαυσης και της διαμονής των Αστυνομικών που είχαν έρθει από το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο, σε επικοινωνία που είχαμε με το ξενοδοχείο «ΑΚΑΛΗ» και τη Δ/ντρια κυρία Φωτεινή Ξηρουχάκη, μας ενημέρωσε ότι αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων επικοινώνησε μαζί της και έκανε κράτηση για 6 δίκλινα και 1 μονόκλινο δωμάτιο για τη διαμονή των Αστυνομικών. Μάλιστα, όπως μας πληροφόρησε, τελικά χρειάστηκαν 5 δωμάτια για τα οποία είχε οδηγία η χρέωση να γίνει στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

Νέα ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Μπαλαμούτη

Σε επικοινωνία που είχε με το Flashnews.gr ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου κ. Θανάσης Μπαλαμούτης, σημείωσε ότι το όλο θέμα έχει προκύψει σχετικά με την μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε σε σχέση με την διευθέτηση των παραπάνω θεμάτων για την σίτιση και διαμονή των Αστυνομικών.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook