Τελευταία ενημέρωση 16:46

Με επιστολή στη Βουλή παραιτήθηκε ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος.

O κ. Μπαλτάκος σε γραπτή του δήλωση ανέφερε πως «όλα όσα ειπώθηκαν από μένα είχαν σκοπό να απαλλαγώ από τις πιέσεις που μου απηύθυναν οι βουλευτές της ΧΑ κατηγορώντας με ότι έχω συμμετάσχει σε συνωμοσία εναντίον τους».

Στη γραπτή του δήλωση ανακοίνωσε πως υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ενώ ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Νωρίτερα εξερχόμενος των γραφείων της ΝΔ στην Λ.Συγγρού ο Πρωθυπουργός Α.Σαμαράς είχε δηλώσει: "Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο Παναγιώτης Μπαλτάκος"

Στο μεταξύ ο σάλος με το βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Ηλίας Κασιδιάρης και περιέχει τον διάλογο των δύο ανδρών σχετικά με τις συλλήψεις και τις δικαστικές εξελίξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται με το ΠΑΣΟΚ να ζητά την παραίτηση Μπαλτάκου και την αντιπολίτευση να ρίχνει ευθύνες στην κυβέρνηση συνολικά αλλά και ειδικά στον Πρωθυπουργό.

Στην υποκλαπείσα συνομιλία που ανέβηκε από τους χρυσαυγίτες στο διαδίκτυο εμφανίζονται να συνομιλούν οι κύριοι Μπαλτάκος και Κασιδιάρης. 

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης περιγράφει στον χρυσαυγίτη βουλευτή πώς αντέδρασε ο πρωθυπουργός, ο οποίος την ημέρα εκείνη βρισκόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όταν πληροφορήθηκε ότι δεν προφυλακίστηκαν οι βουλευτές της ΧΑ Μίχος, Παναγιώταρος και Κασιδιάρης.Καρύδης: Να παραιτηθεί ο Μπαλτάκος

Την παραίτηση του γραμματέα της κυβέρνησης κ. Τάκη Μπαλτάκου ζητάει με μήνυμα του στο FB ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δημήτρης Καρύδης. Να σημειωθεί ότι πριν από δύο εβδομάδες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον κ. Μπαλτάκο χαρακτηρίζοντάς τον "παλιό πρόβλημα". Αφορμή τότε ήταν οι δηλώσεις του κ. Μπαλτάκου ότι γεννήθηκε και θα πεθάνει αντικομουνιστής.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζουν ότι ο κ. Μπαλτάκος στο παρελθόν είχε έρθει σε σύγκρουση με την Χαριλάου Τρικούπη για το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου.