Σε 48ωρη απεργία προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Βοήθεια στο Σπίτι. Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωση εκφράζει τη στήριξή της στους εργαζόμενους:

\”Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τις προσπάθειες της κυβέρνησης – και με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ – για παράδοση του “Βοήθεια στο σπίτι” στους ιδιώτες, υπονομεύοντας τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι απασχολούνται σε αυτό επί χρόνια με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε καθεστώς εργασιακής και πολιτικής ομηρίας, ενώ εκκρεμούν δεδουλευμένα 6 και 7 μηνών.

Η ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Ηρακλείου (αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ), οι υπόλοιποι υποψήφιοι Δήμαρχοι λένε ότι είναι υπέρ του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αυτών, αλλά στην πράξη κλείνουν κρυφά το μάτι στους ιδιώτες.

Στην κατεύθυνση αυτή στηρίζουν τη δημιουργία και λειτουργία των «ΚοινΣΕπ», συνεργάζονται με αυτές, δεν λένε κουβέντα για την ανάγκη μόνιμης και σταθερής εργασίας.

Είναι γνωστό ότι από το 2015 το “Βοήθεια στο Σπίτι” θα χρηματοδοτείται από τις “ειδικές” ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων. Το τίμημα της ιδιωτικοποίησης θα το πληρώσουν βαριά οι ωφελούμενοι καθώς το κριτήριο δεν θα είναι οι ανάγκες τους αλλά το κέρδος του επιχειρηματία.

Μέρος της αντιλαϊκής πολιτικής είναι και τα μέτρα που ανοίγουν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, με την παράδοσή τους σε «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» (ΜΚΟ) και «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) με πρόσχημα την έλλειψη προσωπικού, οι οποίες λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αναπτύσσουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Ήδη, στο δήμο Ηρακλείου λειτουργούν ΚΟΙΝΣΕΠ που παρέχουν υπηρεσίες στους παιδικούς σταθμούς, στο Πράσινο, τις οποίες πληρώνουν έμμεσα ή άμεσα οι δημότες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, τους συνταξιούχους, όλους τους εργαζόμενους σε κοινή αποφασιστική πάλη και να διεκδικήσουν υγεία – πρόνοια και κοινωνικές δομές για όλο το λαό, τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τους συνταξιούχους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους στα πλαίσια ενός Ενιαίου δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας και πρόνοιας και με τους δήμους αρωγούς στην εφαρμογή ενός φιλολαϊκού προγράμματος κοινωνικών δομών.

Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων για :

• Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς οι καθυστερήσεις έχουν φτάσει τους έξι και επτά μήνες.

• Στελέχωση με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμός των δημοτικών ιατρείων για τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε όλους, ιδιαίτερα στους ανασφάλιστους και τους μετανάστες.

• Κρατική χρηματοδότηση για την εξασφάλιση της συνέχισης και αναβάθμισης των υπηρεσιών «Βοήθεια στο σπίτι», με δωρεάν παροχή σε όσους ηλικιωμένους και ΑμεΑ χρειάζονται βοήθεια και κατ\’ οίκον νοσηλεία χωρίς περιορισμούς.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook