Σαφώς, οι δυσκολίες που μπορεί να εμφανιστούν στη ζωή των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κάποιο ειδικό πρόβλημα υγείας είναι πολυδιάστατες.

Μέσα από τη συζήτηση που εξελίχθηκε με τον κύριο Δημήτρη, διαφάνηκαν ορισμένες πτυχές που αφορούν τις δυσάρεστες καταστάσεις που δημιουργούνται από την έλλειψη υποστήριξης του συντρόφου (σ’ ένα ζευγάρι) απέναντι σε υπάρχον θέμα υγείας του άλλου.

Δημήτρη, τι ηλικία έχεις;
Είμαι 39 χρονών αλλά η φυσιολογική μου ζωή σταμάτησε πριν μερικά χρόνια.

Σε τι αναφέρεσαι ακριβώς;
Είχα ένα ατύχημα ενώ οδηγούσα με το μηχανάκι … έπεσα, χτύπησα και αυτό μου άλλαξε τη ζωή εντελώς … πραγματικά, αισθάνομαι σαν να σταμάτησε ο χρόνος εκείνη την άσχημη στιγμή. Όλα πήραν τη χειρότερη τροπή…

Δηλαδή;
Ταλαιπωρήθηκα αρκετά με κάποιες επεμβάσεις και θεραπείες…μου παρουσιάστηκαν σοβαρά κινητικά προβλήματα …δεν είναι όμως αυτό που με έκανε να χάσω την ελπίδα και την αισιοδοξία μου, άλλο είναι που μου έκοψε τα φτερά, που έσβησε τη διάθεση μου να παλέψω..

Θα θέλατε να μιλήσετε για την αιτία αυτών των συναισθημάτων;
Ο άνθρωπος που αγάπησα περισσότερο από τον καθένα, που τον έβαζα πάνω απ’ όλους και απ’ όλα, που θα έπεφτα στη φωτιά για χάρη του, μου έδωσε το μεγαλύτερο χτύπημα …

Ποιο είναι αυτό το πρόσωπο;
Για τη γυναίκα μου μιλάω … στην αρχή δε μπορώ να πω κάτι, μου συμπαραστάθηκε αρκετά και με φρόντιζε ιδιαίτερα. Αργότερα, όμως, αφού είδε ότι δεν υπήρχε βελτίωση και ότι τα κινητικά προβλήματα παρέμεναν, δεν άντεξε και την έκανε … καταλάβατε, η γυναίκα μου μ’ εγκατέλειψε γιατί έμεινα ανάπηρος. Ευτυχώς που δεν είχαμε και παιδιά γιατί θα ήταν ακόμα πιο δύσκολο.

Συζήτησες μαζί της. Αυτή την εξήγηση σου έδωσε;
Δεν μου δόθηκε καν η ευκαιρία να συζητήσω μαζί της. Αυτό με στεναχωρεί περισσότερο.

Τι εννοείς;
Άφησε ένα σημείωμα και έλεγε ότι είχε επηρεαστεί η ψυχολογία της και ένιωθε αδύναμη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που δημιουργούσε όλη αυτή κατάσταση.

Κάνατε κάποια προσπάθεια να τη συναντήσετε από τότε;

Την έπαιρνα τηλέφωνο καθημερινά αλλά ήταν συνεχώς κλειστό το κινητό της …είχε αλλάξει αριθμό όπως έμαθα αργότερα. Μίλησε, όμως, με κάποιους κοινούς μας φίλους και τους είπε πάνω κάτω τα ίδια που έγραφε και στο σημείωμα…και ακόμα ότι δεν μπορούσε να συνεχίσει έτσι και ότι δεν είχε φανταστεί τέτοια ζωή. Αυτό που δε σκέφτηκε καθόλου είναι ότι ούτε εγώ το επέλεξα να βρίσκομαι σ’ αυτή τη θέση και να μη μπορώ να περπατήσω.

Οι δικοί σας άνθρωποι, τι στάση κράτησαν;
Τον πρώτο καιρό δεν ήθελα μιλάω για τίποτε άλλο πέρα από αυτό… προσπαθούσα να καταλάβω που έφταιξα και για ποιο λόγο να συμβαίνουν αυτά σ’ εμένα, έριχνα ευθύνες στον εαυτό μου που έφυγε η γυναίκα μου… εκεί με βοήθησαν οι δικοί μου άνθρωποι, τόσο οι γονείς όσο και οι φίλοι…αυτό που μου έλεγαν, διαρκώς, είναι ότι αφού φέρθηκε με αυτό τον τρόπο δεν με αγαπούσε πραγματικά και ότι καλό θα είναι να προχωρήσω παρακάτω γιατί κάνω κακό στον εαυτό μου…τι να σας πω, ίσως να έχουν δίκιο, ίσως όμως και κάθε άνθρωπος να αντιδρά διαφορετικά στις δυσκολίες της ζωής.

Flashnews.gr / Γιώργος Σαριδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook