Υλικά

• 500 γρ. σκιουφικτά μακαρόνια
• 3 κ. σούπας παρθένο ελαιόλαδο
• 200 γρ. χωριάτικο λουκάνικο, κομμένο σε χοντρούς κύβους
• 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
• 1 κ. γλυκού καπνιστό πιπέρι
• ½ κ. γλυκού αλάτι
• 80 γρ. κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μικρές λωρίδες
• 120 γρ. χειροποίητο ζωμό κοτόπουλο
• 80 γρ. σταφίδες
• 2 κ. σούπας κάπαρη
• 1 κ. σούπας ξύδι
• 4 κλαράκια φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Σε πλατύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τα λουκάνικα και τσιγαρίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.

Προσθέτουμε τοπ σκόρδο, το καπνιστό πιπέρι, το αλάτι και 3 κλαράκια ρίγανης. Συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 30 δευτερόλεπτα ακόμα, μέχρι να «μυρίσουν» τα υλικά.

Σε εκείνο το σημείο, βάζουμε τις πιπεριές, το ζωμό, τις σταφίδες, την κάπαρη και το ξύδι και αφήνουμε να βράσουν μαζί για 1 λεπτό.

Παράλληλα, έχουμε βράσει τα σκιουφικτά «να κρατάνε στο δόντι» και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.

Ψήνουμε όσο χρειάζεται, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε γαρνίροντας με ένα κλαράκι φρέσκιας ρίγανης.