Στα χωριά των Καλυβών, Αρμένων, Στύλου και Νιο Χωριό στον Αποκόρωνα περιόδευσε κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κρήτης, τον Αλέκο Μαρινάκη, μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων και τον Σταύρο Ζώη, μέλος της ΤΕ Υπαίθρου Χανίων του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αποκόρωνα, με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Στη συζήτηση με τους κατοίκους της περιοχής ο Σταύρος Ζώης ανέδειξε την εγκατάλειψη και ερημοποίηση της χανιώτικης επαρχίας, αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης αγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους αγρότες, τους διώχνει από τον τόπο τους και αυξάνει τα ποσοστά της ανεργίας.

Ο Αλέκος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη προστασίας της αγροτικής παραγωγής και πιο συγκεκριμένα της ελαιοπαραγωγής που είναι και η βασική πηγή εισοδήματος των κατοίκων με την πραγματοποίηση της δακοκτονίας έγκαιρα φέτος ώστε να μην χαθεί ο ελαιόκαρπος. Κατήγγειλε την υποχρηματοδότηση των Αναπτυξιακών και Κοινωφελών επιχειρήσεων των Δήμων για τους ψεκασμούς, κάτι που θέτει σε κίνδυνο την πραγματοποίηση της δακοκτονίας. Όπως ανέφερε για άλλη μια φορά το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί μερικώς, ενώ επιπτώσεις θα έχουν, πέρα από τους αγρότες, και οι εργαζόμενοι στη δακοκτονία με μείωση των απολαβών τους. Τέλος κάλεσε το Περιφερειακό και Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν άμεσα θέση για αυτό το θέμα και τους αγρότες σε επαγρύπνηση για αγωνιστική απάντηση το επόμενο διάστημα.

Ο Στέλιος Ορφανός ανέφερε την ανάγκη δημιουργίας του βιολογικού καθαρισμού στην περιοχή ώστε να προστατευθούν οι πηγές του Στύλου και των Αρμένων, το οποίο χαρακτήρισε ως έργο υποδομής που έχει υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις. Το έργο πρέπει να πραγματοποιηθεί προς όφελος του λαού της περιοχής και έξω από την λογική της ανταποδοτικότητας που προωθεί ο Καλλικράτης, λογική που έρχεται από την ΕΕ και οδηγεί στο να πληρώνουν οι κάτοικοι υπέρογκα τέλη από το ήδη λειψό εισόδημά τους.

Τέλος, κάλεσε τους κατοίκους της περιοχής να ενισχύσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και ανέδειξε τον πολιτικό χαρακτήρα της εκλογικής αναμέτρησης, με τα ενιαία χαρακτηριστικά που έχουν οι ευρωεκλογές με τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές. Όπως αναφέρθηκε η εκλογική μάχη είναι μία, που θα δοθεί σε τρεις κάλπες, ενώ κατήγγειλε ότι γίνεται προσπάθεια να στηθεί το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού, όπου τα προβλήματα παρουσιάζονται σαν προβλήματα κακών ή καλών δημάρχων και τοπικών υπευθύνων ενώ στην πραγματικότητα η τοπική διοίκηση δρα στα ασφυκτικά πλαίσια που διατάζει η ΕΕ. Όσοι υποψήφιοι κρύβουν αυτή την πραγματικότητα στην ουσία προσπαθούν να αναχαιτίσουν την αντίσταση του λαού απέναντι στην ΕΕ και να αποποιηθούν των πολιτικών τους επιλογών.

Δραστηριότητα ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ ενόψει εκλογών

Την Παρασκευή 4 Απρίλη,  ο Αλέκος Μαρινάκης μέλος του Γραφείου Επ. Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Χανίων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”  θα περιοδεύσει

  • Στις 9:00πμ στo Γυμνάσιο και Λύκειο Σούδας

Και ο Νίκος Παπαντωνάκης στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων με τη “Λαϊκή Συσπείρωση” θα περιοδεύσει

  • Στις 19:00μμ σε εμπορικά καταστήματα του κέντρου της πόλης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook