Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 04 Απριλίου.

Η στάση αφορά τις τρείς τελευταίες ώρες του πρωινού ωραρίου (11-2) και τις τρείς τελευταίες του απογευματινού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συναδέλφων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11πμ .

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

• ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ
• ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις εκπαιδευτικών της Τεχνικής – Επαγγ. Εκπ/σης, τις πρώτες απολύσεις μονίμων δημ. υπαλλήλων μετά από 100 χρόνια.
• ενάντια στην αξιολόγηση που θα οδηγήσει στην κατηγοριοποίηση – κλείσιμο σχολείων και στη δημιουργία νέων διαθεσιμοτήτων – απολύσεων εκπαιδευτικών,
• ενάντια στην υλοποίηση του ν. 4186/13, με κορυφαίο αίτημα να ακυρωθεί η εφαρμογή της Τράπεζας Θεμάτων στις φετινές εξετάσεις της Α΄ Λυκείου.

Ενώ ακόμα δεν έχει στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Υπουργού Παιδείας για την απόλυση των συναδέλφων μας (22/03/2014) ,υπογράφει την έκδοση νέας εγκυκλίου που αυταρχικά και παράνομα υποχρεώνει το Διευθυντή της σχολικής μονάδας να ορίσει ο ίδιος ομάδες αυτό-αξιολόγησης και με ρεσιτάλ αδιαλλαξίας να υποχρεώσει τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν σε αυτές.

Ο Υπουργός Παιδείας με μια κίνηση απόλυτου αυταρχισμού δηλώνει την ουσιαστική του ήττα . Είναι σαφής η απεγνωσμένη προσπάθεια του Υπουργείου να ανακόψει το ρεύμα της συντριπτικής πλειοψηφίας του κλάδου απέναντι στην αποκαλούμενη αυτό-αξιολόγηση.

Βέβαια όχι πλέον με το «συμβουλευτικό», «μεταρρυθμιστικό» ύφος που είχε στην αρχή της χρονιάς όταν επιθυμούσε να αποσπάσει τη συναίνεση του κλάδου στον εμπαιγμό της αυτό-αξιολόγησης.
Έρχεται τώρα με το πραγματικό πρόσωπο του σύγχρονου επιθεωρητισμού.

Χαιρετίζουμε την συντριπτική πλειοψηφία του κλάδου που απορρίπτει το αντιδραστικό μέτρο της αυτό-αξιολόγησης, αξιολόγησης .
Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους διευθυντές που συντάσσονται με τον κλάδο .

Όλοι στον αγώνα, για να μην περάσει η πολιτική που υπονομεύει το δημόσιο και δωρεάν σχολείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook