Σε οδό «Γιάννη Σταυρουλάκη» θα μετονομαστεί η οδός Παντανάσσης στην περιοχή Παράδεισος – Αμαρουσίου στη μνήμη του αδικοχαμένου σε τροχαίο δυστύχημα 25χρονου με καταγωγή από την Κρήτη.

Η μετονομασία πραγματοποιείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Η μετονομασία της οδού, μετά της τέλεσης τρισάγιου παρουσία της οικογένειας και συγγενών του αδικοχαμένου νέου,θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στις 5:30 μ.μ. στην οδό Παντανάσσης.
Ο Γιάνης Σταυρουλάκης έχασε τη ζωή του στις 19 Δεκεμβρίου 2005 όταν το αυτοκίνητο του προσέκρουσε σε διαφημιστική πινακίδα που ήταν τοποθετημένη στο συγκεκριμένο σημείο. Έκτοτε η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμος με επίσημη απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου αποτίει φόρος τιμής σε συνάνθρωπό μας που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο.
Η ανακοίνωση του συλλόγου SOS Τροχαία Εγκλήματα αναφέρει:
\”Για τον SOS Τροχαία Εγκλήματα η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία. Η χώρα μας δυστυχώς παραμένει σταθερά στην κορυφή της Ευρώπης σε αριθμό θυμάτων από τροχαία εγκλήματα, θύματα των οποίων είναι κυρίως νέοι άνθρωποι. Δεν υπάρχει ουσιαστικά κρατική πολιτική για την Οδική Ασφάλεια, ενώ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ελάχιστα ή καθόλου ασχολείται με το θέμα. 
Για τον φόνο του Γιάννη Σταυρουλάκη έχει καταδικαστεί τελεσίδικα απο το Εφετείο Αθηνών ο τότε δήμαρχος Αμαρουσίου Π. Τζανίκος σαν υπεύθυνος για την ύπαρξη παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, μια απο τις οποιες σε νησιδα επι της Κηφισιας -στο υψος του δρομου που θα πάρει το όνομα του Γιάννη, αποτέλεσε την αιτία να χάσει στα 25 του την ζωή του.
Θα θέλαμε τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Ο Γιάννης να είναι αναμεσα μας, να συνεχίζει την ζωή του, με τις χαρές και τα προβλήματα της και η οικογένεια του να μην είχε βουτηχτεί μεσα στον αβάσταχτο πόνο της απώλειας ενος παιδιού που επιβαρύνεται απο το απίστευτο σε χρόνο και σε αριθμό βάρος δικαστικών διαδικασιών ( 9 χρονια μετα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα….).
Ωστόσο αφού τα πράγματα ήρθαν έτσι τό όνομα του Γιάννη θα μείνει εκεί, για να θυμίζει όχι μόνο το πέρασμα του απ αυτόν τον κόσμο αλλά πως και όσοι θέλουν να αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις σ αυτόν τον κόσμο πρέπει πρώτα απ όλα να σέβονται και να υπερασπίζονται την Ζωή των ανθρώπων. 
Ο Γιάννης (και τόσοι άλλοι) έπεσε νεκρός αλλά η Τοπική Αυτοδιοίκηση βγαίνει βαθύτατα τραυματισμένη απο το σκάνδαλο της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης. Δυο δήμαρχοι έχουν καταδικαστεί μεχρι στιγμης τελεσίδικα (για τον φονο του Γιαννη Σταυρουλάκη και του Παναγιωτη Καραλή 21 ετων) ενω εκκρεμει η δικη δυο αντιδημαρχων (Μοσχάτου και Καλλιθέας) και ενος τεως αντιπεριφερειαρχη Αττικης για το φόνο του Αντώνη Κυριακόπυλου, 22 ετων.
Ας γίνει λοιπόν ο δρόμος Γιάννη Σταυρουλάκη ένας νέος δρόμος που θα ακολουθήσει για την Οδική Ασφάλεια η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ας συναντηθούμε εκεί την Κυριακή για να θυμηθούμε τον Γιάννη και για να το απαιτήσουμε.\”
Πως θα φτάσετε:
Ο δρόμος βρίσκεται απέναντι από το ΟΑΚΑ. Ανεβαίνοντας την Λεωφόρο Κηφισίας έξοδος στην οδο Βικέλα -συνεχίζουμε Ριζαρείου – Στροφή αριστερά στην Καλομοίρη- στροφή αριστερά στον 2ο δρόμο που είναι η Παντανάσσης Δειτε το χάρτη ΕΔΩ 
Περισσότερα: ΕΔΩ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook