Οι περισσότερες από 800 αιτήσεις συμμετοχής, που συγκεντρώθηκαν στην πρώτη φάση της διαδικασία υποβολής στα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου, οδήγησαν στη δημιουργία και δεύτερης περιόδου αιτήσεων-εγγραφών, από τη Δευτέρα 7 έως την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014.

Οι θεματικές ενότητες στις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, είναι:

· Οικονομία-Επιχειρηματικότητα

· Ποιότητα ζωής – Περιβάλλον

· Νέες Τεχνολογίες

· Γλώσσα και Επικοινωνία

· Πολιτισμός και Τέχνη

Τα προσφερόμενα προγράμματα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η υποβολή φωτοτυπίας του δελτίου ταυτότητας και η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, η οποία διατίθεται από τα γραφεία του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Μαλεβιζίου στην πλ. Μ. Κατσαμάνη, από τα Κ.Ε.Π. Γαζίου, Τυλίσσου, Κρουσώνα, καθώς και μέσα από την ιστοσελίδα του δήμου www.malevizi.gr

Η παρακολούθηση όλων των μαθημάτων είναι δωρεάν και με την επιτυχή ολοκλήρωσή τους, χορηγείται στον εκπαιδευόμενο βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Οι αιτούντες έχουν δυνατότητα επιλογής έως και 3 εκπαιδευτικών προγραμμάτων με σειρά προτίμησης, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσοι υπέβαλλαν ήδη αίτηση κατά την πρώτη περίοδο εγγραφών, έχουν τη δυνατότητα υποβολής και νέας, με την προϋπόθεση να μην δηλώσουν ξανά τα ίδια προγράμματα.

Για πληροφορίες μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τις υπεύθυνες του προγράμματος Σακαβάρα Ευαγγελία-Δωροθέα (υπ. εκπαίδευσης) και Περυσινάκη Αγάπη (υπ. οργάνωσης), στα τηλέφωνα 2813400614, 2813400611, κάθε Τρίτη 09:30-12:30, Τετάρτη 09:30-12:30 και Πέμπτη 09:30-12:30. Email επικοινωνίας: [email protected]

Η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου ευχαριστεί ιδιαίτερα τους φορείς που παραχώρησαν αίθουσες και χώρους για την υλοποίηση των τμημάτων, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τους διευθυντές των σχολείων που προώθησαν τις αιτήσεις, καθώς και όλους εκείνους που με τον τρόπο τους στηρίζουν το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης δήμου Μαλεβιζίου.