Προειδοποίηση προς τους αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν μέσω του αεροδρομίου της Βαγδάτης από τις 8 Απριλίου, λόγω πληροφοριών που αφορούν μια «ειδική απειλή» στην ασφάλεια απηύθυνε η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ιράκ.
Η πρεσβεία ανέφερε πως στο προσωπικό της πρεσβείας απαγορεύτηκε να χρησιμοποιήσει το Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης «την περίοδο αυτή», μέχρι, δηλαδή, τη διεξαγωγή των εκλογών στη χώρα και κάλεσε τους αμερικανούς πολίτες σε όλο το Ιράκ να παραμείνουν σε επιφυλακή χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Η εκτίμηση των αξιωματούχων ασφαλείας είναι ότι στο Ιράκ θα αυξηθούν τα κρούσματα βίας όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές της 30ής Απριλίου, καθώς οι ομάδες των εξεγερμένων που έχουν αρχίσει να ανακτούν έδαφος επιδιώκουν να εκτροχιάσουν ή να επισκιάσουν τη διαδικασία.
«Συμβουλεύουμε τους πολίτες των ΗΠΑ να κρατούν χαμηλό προφίλ, να διαφοροποιήσουν τη μέρα, την ώρα και τη διαδρομή του ταξιδιού τους, και να είναι πολύ προσεκτικοί όταν οδηγούν, εισέρχονται σε ή εξέρχονται από οχήματα», αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της πρεσβείας.
protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook