​Από τα σύννεφα έπεσε ο αθλητίατρος και πρώην παρουσιαστής της ρουμανικής τηλεόρασης, Νεκτάριος Κουδούνης, όταν ενώ αναζητούσε μια baby sitter για να φροντίσει τον μόλις 2,5 ετών γιο του, έπεσε πάνω σε οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας βρεφών.

Όπως κατήγγειλε, όλα ξεκίνησαν πριν από μερικούς μήνες. Ο ίδιος έχει αναλάβει την κηδεμονία του γιου του και έχει σταματήσει να ασκεί το επάγγελμα του αθλητίατρου ώστε να αφιερωθεί αποκλειστικά στο παιδί του.

Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι, αποφάσισε να βρει μια κυρία που θα προσέχει τον μικρό, ώστε να μπορέσει κι εκείνος να επιστρέψει στο επάγγελμά του.

«Απευθύνθηκα σε κάποια γραφεία της Αθήνας που μου ζήτησαν γύρω στα 800 με 1.000 ευρώ τον μήνα για να προσλάβω μια κοπέλα που θα πρόσεχε τον γιο μου καθημερινά. Φυσικά δεν μπορούσα να ανταποκριθώ οικονομικά κι έτσι άρχισα να ψάχνω μέσω internet σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί γνώρισα και ξεκίνησα να συζητώ με την 26χρονη “S” από τη Βουλγαρία. Μιλούσε άπταιστα ελληνικά και μου είπε ότι είχε δουλέψει για έξι χρόνια ως οικιακή βοηθός και baby sitter στη Θεσσαλονίκη. Μάλιστα όταν τη ρώτησα σχετικά, μου είπε πως την ενδιέφερε να έρθει στην Αθήνα για να αναλάβει τη φύλαξη και ανατροφή του γιου μου, αλλά για να γίνει αυτό, θα έπρεπε να μιλήσω πρώτα με τη διευθύντρια και φίλη της, που διατηρούσε γραφείο, το οποίο έστελνε baby sitter από την Βουλγαρία σε όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Κουδούνης.

\"image.jpg\"

Φυσικά όλα αυτά θα γίνονταν με το αζημίωτο. Αρχικά οι δύο γυναίκες του ζήτησαν 120 ευρώ για να βγάλει κάποια χαρτιά η “S”, όμως όταν κατέθεσε τα χρήματα, άρχισαν τα… παρατράγουδα. Αφού λοιπόν έστειλε τα 120 ευρώ, του ζήτησαν άλλα 500 ευρώ για έγγραφα που υποτίθεται έπρεπε να εκδοθούν από το υπουργείο Υγείας της Βουλγαρίας.

Όταν κατέθεσε το ποσό στην τράπεζα, η γυναίκα του τηλεφώνησε και του είπε ότι είχε λάβει μόνο τα 400 ευρώ και ότι η τράπεζα είχε κρατήσει προμήθεια, ύψους 100 ευρώ. Μετά από αυτό, άρχισαν να μπαίνουν ψύλλοι στ’ αυτιά του ότι κάτι δεν πάει καλά.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν ο κ. Κουδούνης ζητώντας επίμονα να πάρει πίσω τα λεφτά του, άκουσε έκπληκτος τις δύο γυναίκες να του προτείνουν να αγοράσει ένα μωρό.

«Το πήρα προσωπικά, θεώρησα ότι αυτές οι γυναίκες είχαν εξαπατήσει όχι μόνο εμένα, αλλά και τον γιο μου. Τηλεφώνησα ξανά στην “S” που αυτή τη φορά ήταν με την “M”. Τότε κατά τη διάρκεια της κουβέντας μας κι ενώ ζητούσα επιμόνως να μου στείλει πίσω τα λεφτά μου, η “M” μου είπε αυτολεξεί: “Κύριε Κουδούνη, δεν μιλάμε καλά ελληνικά και προφανώς έγινε παρεξήγηση. Εμείς νομίζαμε ότι στείλατε τα πρώτα 120 ευρώ για την baby sitter και μετά από συνεννόηση με την “S” στείλατε τα υπόλοιπα 500 επειδή θέλατε να αγοράσετε κάποιο παιδί από τη Βουλγαρία”», είπε.

Μάλιστα η γυναίκα είχε το θράσος να του προτείνει να βρει ένα ζευγάρι που δεν μπορεί να κάνει παιδιά και να τους δώσει ένα παιδί από ορφανοτροφείο της Βουλγαρίας, λέγοντάς του ότι θα βγει κι εκείνος κερδισμένος.

Όταν δε, ο κ. Κουδούνης τις απείλησε ότι θα πάει στην αστυνομία εκείνες του απάντησαν:

«Μην είσαι χαζός! Δεν είμαστε μόνες μας. Έχουμε πίσω μας πολύ κόσμο, από δικηγόρους, γιατρούς μέχρι αστυνομικούς. Δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα».

Την υπόθεση ερευνά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στην οποία ο Νεκτάριος Κουδούνης κατέθεσε μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές αποδείξεις και πλήθος άλλων στοιχείων.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook