Ανακοίνωση της Κίνησης \”Ενεργοί Πολίτες για μια Άλλη Γόρτυνα\”:

\”Ξεκινήσαμε με ανοικτές διαδικασίες και καθαρό πολιτικό λόγο. Μιλήσαμε για τα δεινά που έχει συσσωρεύσει ο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης νόμος του «Καλλικράτη» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καταδείξαμε τις παθογένειες και τις στρεβλώσεις στον τρόπο εκλογής τοπικών αρχόντων, στηλιτεύσαμε τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις στον τρόπο κατάρτισης ψηφοδελτίων από αυτόκλητους «Δημάρχους», εισαγάγαμε τις λαϊκές συνελεύσεις, μια νέα, διαφορετική αντίληψη στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις κοινές μας υποθέσεις.

Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία ζύμωσης, επαφής με την κοινωνία του Δήμου μας και συζητήσεων στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και όχι στη βάση της «τσιφλικοποίησης» του Δήμου και της νομής του σε ημέτερους, γίναμε πιο πλούσιοι σε εμπειρία, πιο σοφοί, πιο δυνατοί. Τα συμπεράσματα που βγήκαν, τα μοιραζόμαστε μαζί σας

1) Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση για τα τεκταινόμενα στο Δήμο μας, για τις επιλογές του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής αρχής, αλλά και την αδιαφορία τους για κρίσιμα θέματα που θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου.

2) Η απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης ,λόγω της γνωστής διαπλοκής και διαφθοράς έχει οδηγήσει την πλειοψηφία των συνδημοτών στην αδράνεια και στην περιφρόνηση για τα κοινά με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό έλλειμμα διαθεσιμότητας ενεργών και ανιδιοτελών συμπολιτών που θα διεκδικούσαν την ψήφο των συνδημοτών μας.

3) Υπάρχει παντελής έλλειψη συγκεκριμένου προγράμματος και καθαρής αντίληψης από τους διεκδικούντες την ψήφο των δημοτών , για τις δυνατότητες της περιοχής. Χωρίς σχεδιασμό δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να πορευτεί με ασφάλεια στο μέλλον και να αντιμετωπίσει την απάνθρωπη κρίση στην οποία μας οδήγησαν. Ο τόπος μας έχει τεράστιες δυνατότητες και παρ’ όλα αυτά υπάρχει διάθεση ξεπουλήματος και πιθανώς οργάνωση ξεπουλήματος δημοτικής περιουσίας (όπως τα σφαγεία Ασημίου).

Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις η κίνησή μας θα οργανωθεί καλύτερα, θα παρακολουθεί με συνέπεια τα θέματα του Δήμου και της κοινωνίας και θα παρεμβαίνει με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Καλούμε όσους δημότες θέλουν να συμβάλουν σ’ αυτήν την κατεύθυνση να έρθουν σε επαφή μαζί μας για να οργανώσομε καλύτερα την άμυνα της κοινωνίας στις διαφαινόμενες διαθέσεις υπονόμευσης του δημόσιου συμφέροντος.

Τέλος δηλώνουμε ότι δεν θεωρούμε κατάλληλο το περιβάλλον για συνεργασία με κάποιον από τους συνδυασμούς που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετέχουν στις εκλογές του Μάη του 2014 και δεν στηρίζομε κανένα από τους τρεις συνδυασμούς.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook