Με Aίολη επιχειρηματολογία και χωρίς να πείσει για τα μείζονα ερωτήματα που συνοδεύουν τη διαδικασία καταστροφής των χημικών όπλων της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να ρίξει σήμερα τους τόνους των αντιδράσεων, στο πλαίσιο διακαναλικής συνέντευξης.

Σε ερώτηση της απεσταλμένης δημοσιογράφου της Τηλεόρασης Creta Αλ. Φωτάκη, για το που και πότε θα γίνει η καταστροφή αλλά και για την τοξική απειλή που επισημαίνουν ειδικοί επιστήμονες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αν και διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει θέμα περιβαλλοντικής καταστροφής, παραδέχτηκε ότι έγιναν προσπάθειες και σε διπλωματικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο για να μεταφερθεί η διαδικασία σε μία ανοιχτή θάλασσα όπως ο ατλαντικός ωκεανός.

Το Τσέρνομπιλ, οι ψεκασμοί και η…μαφία!

Παράλληλα έκανε αναφορά, προκαλώντας με τη στάση του, για τη δράση της μαφίας, το Τσέρνομπιλ μέχρι και τα σενάρια των ψεκασμών.

Μάλιστα επιχείρησε να ταυτίσει τους επιστήμονες που μιλούν για τους κινδύνους που κρύβει το εγχείρημα της υδρόλυσης εν πλω που προχωρά ο ΟΗΕ στη Μεσόγειο, με εκείνους που μιλούν για…αεροψεκασμούς!

Ο Υπουργός Εξωτερικών δε δίστασε να επιτεθεί στους φορείς που συντονίζουν δράσεις το τελευταίο διάστημα ενάντια στην καταστροφή των Χημικών όπλων της Συρίας στην κλειστή θάλασσα της Μεσογείου.

Συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος τόνισε \”Κάποιοι επιμένουν να ξεσηκώνουν τον κόσμο στην Κρήτη\”.

Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Βενιζέλου:

Η δηλώσεις Βενιζέλου προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ δήλωσε:

\”Η πραγματικότητα είναι ότι φωτογραφίζει εμάς τους Ελληνες επιστήμονες που με την δήλωσή του ο κος Βενιζέλος. Έχουμε αποδείξει ότι και αντανακλαστικά έχουμε και βλέπουμε αυτόν τον σοβαρό κίνδυνο. Δεν είναι μόνο η υδρόλυση. Και στο παρελθόν η Ιταλική μαφία χωρίς να υπολογίζει κανέναν έριχνε στα διεθνή ύδατα πυρινικά απόβλητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι αφού έγινε στο παρελθόν θα αφήσουμε να γίνει και τώρα.

Ο Ρ. Κυπριωτάκης δήλωσε:

\”Πιθανότατα ο κος Βενιζέλος φοβάται ότι θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις, αφού όπως είναι γνωστό ετοιμάζονται και άλλοι φορείς και πόλεις να αντιδράσου. Ο κρητικός λαός είναι ανήσυχος για την ποιότητα ζωής και για το μέλλον του τουρισμού.. Είναι υποκρισία να μας κουνά το δάκτυλο και να απορεί γιατί αντιδρούμε.\”

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου τόνισε:

\”Για μία ακόμα φορά ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάνουμε αγώνα εδώ και 2 μήνες για να αποτρέψουμε την καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο.

Ο αγώνας συνεχίζεται παρά το ότι ο κ. Βενιζέλος δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος που πιθανόν να δημιουργήσει οικολογική καταστροφή και πιστεύουμε ότι επειδή έχουμε δίκιο στο τέλος θα δικαιωθούμε και καλό θα ήταν ο κος Βενιζέλος αντί να κατηγορεί αυτούς που ενδιαφέρονται για την ρύπανση της Μεσογείου να κάνει αύτα που πρέπει να κάνει ως κυβέρνηση με τον κ. Σαμαρά για να αποτραπεί αυτό το εγχείρημα.\”

Flashnews.gr/ Μ. Αλεξάκης – Ρ. Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook