Μεγάλο συλλαλητήριο αυτή την ώρα στον Άγιο Νικόλαο με αφορμή τον αποκλεισμό του τμήματος Επιχειρηματικού σχεδιασμού και πληροφοριακών συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης στον Άγιο Νικόλαο, από την ανακοίνωση του αριθμού των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ του υπουργείου Παιδείας.

Οι τοπικοί φορείς του Λασιθίου έχουν συγκεντρωθεί έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Νικολάου προκειμένου να εκφράσουν την αντίδραση τους στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας . Σύμφωνα με τους καθηγητές του ΤΕΙ ο αριθμός των 130 φοιτητών στα δύο πρώτα έτη λειτουργίας του τμήματος είναι απόλυτα βιώσιμος για ένα τμήμα πληροφορικής με πολλά εργαστήρια.

Οι ίδιοι επισημαίνουν επίσης, οτι το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος είναι σύγχρονο , ποιοτικό και ακολουθεί και ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.

Αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο υπάρχει σε ένα και μόνο ακόμα τμήμα του ΤΕΙ Πάτρας. Μάλιστα το 56% των φοιτητών κατάγονται από την Κρήτη με  οτι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες τους η αναστολή εισαγωγής φοιτητών

Η σημερινή κινητοποίηση αποτελεί τη συνέχεια των κινητοποιήσεων στις οποίες προχώρησαν σήμερα οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου που πραγματοποίησαν αποκλεισμό δημοσίων υπηρεσιών

Δείτε την ομιλία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ.Δ.Κουνενάκη εδώ

Ομιλία Δρ. Φωτεινής Ψιμάρνη, Καθηγήτριας ΤΕΙ εδώ

Ομιλία Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου κκ. Νεκτάριου


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook