Ο βουλευτής Λασιθίου κ. Γιάννης Πλακιωτάκης προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αναφορικά με την απόφαση κατάργησης του τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφοριακών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης:

«Η αποψινή ιδιαίτερα μεγάλη – τόσο σε αριθμό όσο και σε αντιπροσωπευτικότητα – συγκέντρωση καταδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο την κρισιμότητα του θέματος.

Πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία ήταν αναμενόμενη, αφού εδώ και 18 μήνες ο Νομός Λασιθίου βρίσκεται όμηρος της κυβερνητικής απαξίωσης και απουσίας. Μίας απουσίας η οποία όχι μόνο έχει σταματήσει τα πάντα σε έργα υποδομής και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, αλλά με τον πλέον άδικο τρόπο αφαιρεί και τα ήδη κεκτημένα μας.

Αν δεν αντιδράσουμε, το συγκεκριμένο περιστατικό θα είναι απλώς τα προεόρτια για την οπισθοδρόμηση του τόπου μέσα από μία σειρά καταργήσεων και συγχωνεύσεων που αποσκοπούν στο να γίνουμε φτωχότεροι στην παιδεία, στην υγεία και σε άλλους κρίσιμους τομείς.

Η αιφνίδια, ατεκμηρίωτη, απαράδεκτη και μονομερής απόφαση κατάργησης του τμήματος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Πληροφορικών Συστημάτων του ΤΕΙ Κρήτης είναι πέρα για πέρα άδικη. Είναι μνημείο προχειρότητας και υστερόβουλων προθέσεων καθώς όχι μόνο δε λαμβάνει υπόψη τη σημασία του, αλλά αντίκειται και στα κριτήρια τα οποία το ίδιο το Υπουργείο θέσπισε.

Η μόνη λύση είναι η άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης. Καμία άλλη διαβεβαίωση, καμία άλλη υπεκφυγή για μελλοντική επανεξέταση, δε μας ικανοποιεί. Άλλωστε δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που μας διαβεβαίωναν ότι δεν πρόκειται να πειράξουν κανένα Τμήμα στο Νομό.

Καλώ, λοιπόν, όλες τις δυνάμεις του Νομού σε κοινή συστράτευση και επαγρύπνηση. Ο αγώνας αυτός μας αφορά όλους. Μόνο μία σθεναρή, ενιαία και αποφασιστική αντίδραση θα αποτρέψει τους νεκροθάφτες της ανάπτυξης του Νομού μας από τη σημερινή, αλλά και μελλοντικές παρεμβάσεις με στόχο την υποβάθμιση των Λασιθιωτών και των Ελλήνων σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Ο δρόμος τους είναι αδιέξοδος, αλλά ευτυχώς δεν είναι η μοναδική επιλογή. Διότι οι πολίτες έχουν τόσο αισθητήριο, όσο και βούληση. Ξέρουν τι είναι καλύτερο για τον τόπο μας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook