Τουλάχιστον 22 άνθρωποι, η πλειονότητα των οποίων μαθητές, τραυματίστηκαν την Τετάρτη όταν ένας 16χρονος μαθητής τους μαχαίρωσε, σε ένα λύκειο κοντά στο Πίτσμπουργκ στην πολιτεία της Πενσιλβάνια, πριν καταφέρει να τον ακινητοποιήσει ο υποδιευθυντής του σχολείου, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο 16χρονος προκάλεσε σοβαρούς τραυματισμούς σε συμμαθητές του, μαχαιρώνοντάς τους στον κορμό, τα χέρια και το πρόσωπο, δήλωσαν σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς αξιωματούχοι. Οι τραυματίες διακομίστηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, δήλωσαν ιατρικές πηγές.

Οι μαθητές του σχολείου περιέγραψαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σκηνές απόλυτου πανικού καθώς οι εγκαταστάσεις εκκενώθηκαν μετά την ενεργοποίηση του συναγερμού πυρασφάλειας. Ο μαθητής συνελήφθη και βρίσκεται υπό κράτηση, δήλωσε ο Τομ Σίφελντ, διευθυντής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

«Το έκανε τόσο ύπουλα που στην αρχή κανείς δεν κατάλαβε τι συνέβαινε», δήλωσε ένας από τους μαθητές του σχολείου. «Ακούσαμε ένα κορίτσι να φωνάζει δολοφονία και μετά είδαμε δύο άλλους μαθητές να τρέχουν έξω από το σχολείο και τους ακολουθήσαμε».

Τα αίτια της ενέργειας του 16χρονου

newsbomb.gr