H Κρήτη βρίσκεται στους δημοφιλέστερους πασχαλινούς προορισμούς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης τιμών trivago.gr, έπειτα από σχετική έρευνα.

Πιο συγκεκριμένα, από τους 10 δημοφιλέστερους προορισμούς, οι τρεις βρίσκονται στη Κρήτη και ευχή όλων είναι αυτές οι "επιδόσεις" να συνεχιστούν και το καλοκαίρι.

Τα Χανιά καταλαμβάνουν την τρίτη θέση με τους ξένους επισκέπτες να απολαμβάνουν, πέρα από τις πολύ καλές υπηρεσίες, χαμηλό κόστος διαμονής καθώς, κατά μέσο όρο οι τιμές κυμαίνονται στα 58 ευρώ, οι χαμηλότερες σε σχέση με εκείνες που διαμορφώνονται στους προορισμούς που εμφανίζονται στη λίστα.

Την έκτη θέση καταλαμβάνει το Ρέθυμνο με κόστος διαμονής στα 69 ευρώ και τη δέκατη ο "κοσμοπολίτιικος" Άγ. Νικόλαος με τις τιμές να φτάνουν στα 92 ευρώ το άτομο.


Ποιους ελληνικούς προορισμούς προτιμούν φέτος οι ξένοι τουρίστες

Προορισμός

Τιμή

Αθήνα

80 €

Ρόδος

61 €

Χανιά

58 €

Φηρά

93 €

Θεσσαλονίκη

73 €

Ρέθυμνο

69 €

Οία

193 €

Ημεροβίγλι

169 €

Κέρκυρα

104 €

Αγ. Νικόλαος

92 €

Όπως φαίνεται και στον παρακάτω  πίνακα, και οι τρεις προορισμοί της Κρήτης, έχουν βελτιώσει τη θέση τους στις επιλογές των τουριστών, καθώς τόσο τα Χανιά όσο και το Ρέθυμνο αναβαθμίστηκαν στις προτιμήσεις των ξένων επισκεπτών, ενώ ο Άγ. Νικόλαος που δεν εμφανίζονταν στο top 10 από φέτος φιγουράρει μαζί με τους υπόλοιπους προορισμούς στη σχετική λίστα.

Επίσης η βελτίωση αυτή δεν ήρθε ως αποτέλεσμα της μείωσης των τιμών, καθώς στα μεν Χανιά το κόστος διαμονής παρέμεινε αμετάβλητο ενώ στο Ρέθυμνο σημειώθηκε μικρή πτώση.

Ποιους προορισμούς επέλεξαν το 2013

Προορισμός

Τιμή

Αθήνα

79 €

Ρόδος

60 €

Θεσσαλονίκη

71 €

Κως

43 €

Χανιά

58 €

Κέρκυρα

87 €

Ρέθυμνο

78 €

Μάλια

63 €

Φηρά

104 €

Κέφαλος

35 €

Μια ματιά στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών των ξένων τουριστών κατά τη διάρκεια του Πάσχα καταδεικνύει σαφώς ότι οι προτιμήσεις των Ευρωπαίων δεν αλλάζουν τόσο εύκολα μέσα στα χρόνια. Η Αθήνα καταλάμβανε και τον περασμένο χρόνο την πρώτη θέση με μέση τιμή διανυκτέρευσης 79 ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρισκόταν ξανά η Ρόδος και σε αυτή την περίπτωση η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαινόταν ένα ευρώ πιο κάτω σε σχέση με φέτος ( 60 ευρώ). Έκπληξη προκαλεί ότι η Κως παρά το γεγονός ότι καταλάμβανε την τέταρτη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων για το 2013, δεν κατάφερε φέτος να εξασφαλίσει μια θέση στη φετινή δεκάδα των προτιμήσεων.   

Σε δήλωση της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού κα. Πέπη Μπιρλιράκη, με αφορμή τα σχετικά στοιχεία τόνισε: «Η αναρρίχηση του Ρεθύμνου στην κορυφή των επιλεγμένων και αγαπημένων προορισμών Ελλάδας και Μεσογείου συνεχίζεται. Είναι προϊόν των κόπων όλων των συντελεστών του τουρισμού του τόπου μας και των στόχων που όλοι μαζί θέσαμε τα τελευταία χρόνια κρατώντας σταθερή και μεθοδευμένη πορεία για την επίτευξή τους. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή τώρα, για να συνεχίσουμε και να σταθεροποιήσουμε την καλή αυτή πορεία. Μετά το επίτευγμα της επισκεψιμότητας ως χειμερινός προορισμός λόγω του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, συνεχίζουμε μέσα στην άνοιξη και καλούμε Έλληνες και ξένους να μας επισκεφτούν με την υπόσχεση για ένα αξέχαστο, αυθεντικό Κρητικό Πάσχα».

Οι Έλληνες ψηφίζουν Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Προορισμός

Τιμή

Ρώμη

168 €

Παρίσι

177 €

Λονδίνο

200 €

Κωνσταντινούπολη

143 €

Βαρκελώνη

131 €

Κέρκυρα

104 €

Αθήνα

80 €

Φλωρεντία

177 €

Ναύπλιο

100 €

Βερολίνο

94 €

Οι Έλληνες ταξιδιώτες το φετινό Πάσχα φτιάχνουν βαλίτσες, κλείνουν αεροπορικά εισιτήρια και αναχωρούν για Ευρώπη. Πρώτη στις προτιμήσεις των Ελλήνων έρχεται η Ρώμη με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 168 ευρώ, ενώ δεύτερο και πιο ακριβό (177 ευρώ) έρχεται το Παρίσι. Την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Λονδίνο και ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη. Ο πρώτος ελληνικός προορισμός εμφανίζεται στην έκτη θέση και δεν είναι άλλος από την Κέρκυρα με μέση τιμή διανυκτέρευσης κατά τις Άγιες Μέρες στα 104 ευρώ.   

Ποιους προορισμούς προτίμησαν πέρυσι

Προορισμός

Τιμή

Αθήνα

79 €

Φηρά

104 €

Χανιά

58 €

Μύκονος

86 €

Ημεροβίγλι

183 €

Οία

184 €

Θεσσαλονίκη

71 €

Ναύπλιο

213 €

Ρόδος

60 €

Ρέθυμνο

78 €

Το Πάσχα του 2013 είχε χρώμα ελληνικό και για τους Έλληνες ταξιδιώτες. Η λίστα των δέκα δημοφιλέστερων προορισμών περιείχε μόνο Ελληνικούς προορισμούς με την Αθήνα να καταλαμβάνει την πρώτη θέση και τα Φηρά τη δεύτερη. Ωστόσο έκπληξη προκαλεί η απουσία της Κέρκυρας από τη λίστα των αγαπημένων προορισμών για το Πάσχα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι Έλληνες ταξιδιώτες είναι εντελώς διαφορετικοί από τους ξένους και χρόνο με το χρόνο ενδέχεται να αλλάξουν συμπεριφορά και προτιμήσεις κατά το δοκούν.