Λέξη δεν βρήκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, να πει για τους Έλληνες μικροομολογιούχους μετά τη συνάντηση που είχε με τον Επίτροπο Ανταγωνισμού της ΕΕ, Χοακίν Αλμούνια.
Χαρακτηριστική ήταν η απάντησή του σε ερώτηση πώς σκέφτεται το ελληνικό κράτος να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών και ειδικά των ομολογιούχων και των ανέργων καθώς ανέφερε ότι «ο καλύτερος τρόπος αποζημίωσης όλων όσων έχουμε πληγεί χάνοντας μισθούς, εισοδήματα και δουλειές είναι η αποκατάσταση της Οικονομίας που θα οδηγήσει σε αποκατάσταση των απωλειών».
Ο κύριος Στουρνάρας τόνισε πάντως ότι παρά το γεγονός πως το ελληνικό ομόλογο εκδόθηκε υπό βρετανικό δίκαιο «δεν προβλέπεται καμία κατάσχεση» σε βάρος του ελληνικού δημοσίου σε περίπτωση μη αποπληρωμής του.
Μιλώντας γι΄ αυτή καθαυτή την έκδοση του 5ετους ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών περιορίστηκε να δηλώσει μέχρι να ανακοινωθούν τα οριστικά στοιχεία της έκδοσης, ότι «ήταν μεγάλη επιτυχία, επιβραβεύτηκε η συνέπεια και η προσπάθεια» της χώρας.

«Δικαίωση για τις θυσίες του λαού» λέει ο Αλμούνια

Από την πλευρά του ο Χοακίν Αμούνια χαρακτήρισε την υπερκάλυψη της έκδοσης του ελληνικού ομολόγου ως εξαιρετικά καλή είδηση για την Ελλάδα, την Ευρώπη, την οικονομία, την κοινωνία και για την υπέρβαση της μεγάλης κρίσης. «Είναι μια θαυμάσια μέρα σήμερα, είμαι ευτυχής» είπε ο κ.Αλμούνια, σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον κύριο Γιάννη Στουρνάρα, «δικαιώνει τις προσπάθειες του ελληνικού λαού και των αρχών της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook