Αξιωματούχοι στη Μόσχα θα αψηφήσουν τις επαπειλούμενες κυρώσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και θα απαγορεύσουν μια δημόσια παρέλαση από γκέι και λεσβίες, δήλωσαν την Τρίτη ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η αντιδήμαρχος της Μόσχας Λουντμίλα Σβέτσοβα επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της πόλης δεν θα επιτρέψει την παρέλαση για την υπερηφάνεια των ομοφυλόφιλων που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, επειδή η αστυνομία «δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια... των σεξουαλικών μειονοτήτων».

Ο Φόλκερ Μπέκ, ένας Γερμανός βουλευτής των Πρασίνων και θύμα μιας αντι-γκέι επίθεσης στη ρωσική πρωτεύουσα, χαρακτήρισε την απαγόρευση «μεροληπτική και παράνομη».

"Η ιδέα ότι η ασφάλεια των συμμετεχόντων δεν μπορεί να διασφαλιστεί είναι μια φάρσα», είπε ο Μπεκ. «Ένα κράτος που, με ένα γιγαντιαίο μηχανισμό του στρατού και των υπηρεσιών ασφάλειας, μπορεί να απάγει, να βασανίζει, και να δολοφονεί τον ίδιο του το λαό, δεν θέλει να προστατεύσει τις μειονότητές του».

Ο νέος δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σαμπάνιν, συνεχίζει τη μακρόχρονη ομοφοβία της κυβέρνησης της πόλης, δήλωσε ο Νικολάι Αλεξέγιεφ, ένας από τους διοργανωτές της παρέλασης.

Μέλη της ένωσης γκέι και λεσβιών της Ρωσίας, η οποία διοργανώνει την προγραμματισμένη πορεία στο κέντρο της Μόσχας, προτίθενται να κατέβουν στους δρόμους, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης της πόλης, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των ΜΜΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ