Στην Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι η ομάδα Μαζιώτη επέστρεψε και αυτό που τους απασχολεί είναι να μαντέψουν την επόμενη κίνηση τους - Δεν αποκλειούν συνεργασία με τον Χριστόδουλο Ξηρό

Το ενδεχόμενο να υπάρξουν σύντομα νέες επιθέσεις με αυτοκίνητα – βόμβες και στόχους οικονομικού ενδιαφέροντος ή αστυνομικούς εξετάζουν οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής μετά την πρώτη έρευνα στο χθεσινό χτύπημα στην καρδιά της Αθήνας.

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, θεωρούν βέβαιο ότι την ενέργεια την οργάνωσε ο Νίκος Μαζιώτης με την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών. Ο τρόπος που έδρασαν, η βόμβα, τα δύο τηλεφωνήματα, το δρομολόγιο διαφυγής με μοτοσικλέτα που δεν εγκαταλείφθηκε “φωτογραφίζει” Μαζιώτη ο οποίος επαναλαμβάνει τον τρόπο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Ωστόσο, δεν μπορεί να αποκλειστεί μια πιθανή συνεργασία του Νίκου Μαζιώτη με τον Χριστόδουλο Ξηρό σε μια προσπάθεια συστράτευσης όλων των ανταρτών πόλης σε ένα κοινό μέτωπο για αναβάθμιση της δράσης τους.

Οσο περνούν οι ώρες και ολοένα και περισσότερο ταυτοποιούνται τα στοιχεία με την ομάδα Μαζιώτη, τόσο περισσότερο καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι τα 75 κιλά της εκρηκτικής ύλης να ήταν Anfo. Σε αυτό, συνηγορεί και ο τρόπος που εκτονώθηκε η ισχύς του εκρηκτικού μηχανισμού και το γεγονός ότι δεν σχηματίστηκε κρατήρας στο σημείο. Με δεδομένο λοιπόν, ότι στην Αντιτρομοκρατική είναι πεπεισμένοι ότι η ομάδα Μαζιώτη επέστρεψε, αυτό που τώρα τους απασχολεί είναι να μαντέψουν την επόμενη κίνηση τους. “Υπάρχει έντονη ανησυχία για σύντομη επανεμφάνιση. Όμως δεν μπορούμε να προβλέψουμε το στόχο.

Εκτιμάται ότι θα είναι οικονομικού ή αστυνομικού ενδιαφέροντος χωρίς όμως να μπορεί να προσδιοριστεί. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Μαζιώτης αρέσκεται στον αιφνιδιασμό” τονιζει “πηγή” της Κατεχάκη και προσθέτει “Αν στείλουν προκήρυξη τότε θα αποκαλύψουν αν συμμετείχε και ο Χριστόδουλος Ξηρός προσπάθεια αλλά και τις διαθέσεις τους”.Τι έδειξαν οι κάμερες

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν οι φύλακες στην αστυνομία, αλλά και προέκυψαν από την ανάλυση του υλικού των καμερών, ένα άτομο πάρκαρε το αυτοκίνητο, μάρκας Nissan Sunny, επί της οδού Αμερικής και λίγο πριν την Πανεπιστημίου, σε ένα σημείο δηλαδή όπου η στάθμευση απαγορεύεται. Αυτό κάνει την αστυνομία να εκτιμά ότι οι δράστες ήξεραν πολύ καλά πού θα αφήσουν το αυτοκίνητο -το οποίο εκλάπη από την Καισαριανή στις 5 Απριλίου.

Ο οδηγός βγήκε από το αυτοκίνητο φορώντας κουκούλα ή καπέλο και ανέβηκε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού όπου περίμενε ένας συνεργός του που τον ακολουθούσε. Ο οδηγός της μηχανής φορούσε κράνος, ενώ η μοτοσυκλέτα δεν είχε αριθμό κυκλοφορίας.Το γεγονός ότι οι δύο φύλακες τηλεφώνησαν στην Άμεση Δράση αμέσως και μάλιστα προτού τηλεφωνήσουν οι βομβιστές στα ΜΜΕ όπου κάλεσαν για να προειδοποιήσουν για την έκρηξη ήταν το γεγονός που οδήγησε τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για φάρσα και επιτάχυνε όλη την κινητοποίηση του αστυνομικού μηχανισμού.

protothema.gr