Την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ελλιπή σήμανση και τις κακοτεχνίες στην προσφάτως αναπλασμένη οδική αρτηρία της Παρασκευοπούλου υπέδειξαν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της πλατείας Σινάνη ως τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους με τον υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Οι κάτοικοι απευθυνόμενοι στον κ. Λαμπρινό και στους συνεργάτες του υπογράμμισαν την αναγκαιότητα διανοίξεων ώστε να «αναπνεύσει» πολεοδομικά η περιοχή και να δημιουργηθούν ασφαλείς οδοί διέλευσης για τους πεζούς και ειδικότερα για τα μικρά παιδιά.

«Τα παιδιά μας θέλουμε να είναι ασφαλή. Να περπατάνε μέχρι το σχολείο τους και να μην ανησυχούμε» είπαν χαρακτηριστικά στον κ. Λαμπρινό.

Εκτός από τους στενούς δρόμους και την απουσία πεζοδρομίων οι κάτοικοι έθιξαν ιδιαίτερα το κυκλοφοριακό πρόβλημα καθώς, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, το μποτιλιάρισμα είναι έντονο.

«Εμείς, ως συνδυασμός, λέμε ότι είναι πρώτη αναγκαιότητα να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες από το σχέδιο πόλης διανοίξεις. Με αυτές τις παρεμβάσεις θα βελτιωθεί το κυκλοφοριακό πρόβλημα και θα αναβαθμιστούν οι παραμελημένες περιοχές της πόλης» τους απάντησε ο κ. Λαμπρινός.

Επίσης, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι στην πρόσφατα αναπλασμένη Παρασκευοπούλου έχουν παρατηρηθεί «αστοχίες» με την άσφαλτο να «ανοίγει» και να δημιουργούνται επικίνδυνες συνθήκες για τους οδηγούς δικύκλων.

«Εμείς δεν ήρθαμε εδώ για να «υποσχεθούμε», ήρθαμε για να σας καλέσουμε όλους να συμμετέχετε στο ελπιδοφόρο «αύριο» του δήμου Ηρακλείου, όπου όλοι μας θα είμαστε «συνδιαχειριστές» αλλά και συνυπεύθυνοι!» είπε καταλήγοντας ο κ. Λαμπρινός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook