Υλικά

• 12 φύλλα ρόκας
• 6 φύλλα σπανακιού
• χυμό από 2 πορτοκάλια
• ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• 100 γρ. πορτοκάλι, κομμένο σε κύβους
• 60 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. αβοκάντο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
• 2 κ. σούπας οξύμελο
• 2 κ. σούπας θυμαρίσιο μέλι
• 100 ml. παρθένο ελαιόλαδο
• αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 2 κ. σούπας φιστίκια, περασμένα λίγο στο τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε την σάλτσα, ενώνοντας στο μπλέντερ το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το ξύσμα, το οξύμελο, το μέλι και διορθώνοντας τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Ενώ ανακατεύουμε, ρίχνουμε «κλωστή» το ελαιόλαδο, μέχρι να απορροφηθεί και να δέσει η σάλτσα. Σε μπασίνα (λεκάνη), βάζουμε τη ρόκα, το σπανάκι, το αβοκάντο, το κρεμμυδάκι και το πορτοκάλι.

Ραντίζουμε με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε, γαρνίροντας με τα φιστίκια.