Μετά και την τοποθέτηση των ταξιάρχων της αστυνομίας, ολοκληρώθηκε η πρώτη εικόνα για την νέα δομή και τα ανώτερα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, η οποία έχει ως εξής:
Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης  Κρήτης  είναι ο Υποστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης.

Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ασφάλειας  Κρήτης είναι ο Ταξίαρχος Γιώργος Σκανδαλάκης.
Και οι δύο αναμένεται στο επόμενο χρονικό διάστημα να εγκατασταθούν στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου θα είναι η έδρα των δύο αυτών κεντρικών υπηρεσιών, όπως ορίζει το Προεδρικό Διάταγμα το οποίο  δημοσίευσε το Flashnews.gr  (δείτε εδώ).
Σε ότι αφορά στις τοποθετήσεις των υπολοίπων Ταξίαρχων στην Κρήτη και αφού επισημανθεί πως με τον νέο Νόμο έχει καταργηθεί ο Αστυνομικός Διευθυντής σε επίπεδο Νομού, όπως υπήρχε μέχρι τώρα, ενώ οι δύο Περιφερειακοί Διευθυντές θα έχουν \”βοηθούς\”,  οι τοποθετήσεις έχουν ως εξής: 

• ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Ανδρέας, από Αστυν. Δ/νση Ρεθύμνου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως βοηθός Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή, με δαπάνες δημοσίου.

• ΧΡΙΣΤΟΦΑΚΗΣ Νικόλαος, στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ηρακλείου, όπου υπηρετεί.

• ΠΕΡΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Αστυν. Υποδ/νση Ιεράπετρας στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Λασιθίου, με δαπάνες δημοσίου.

• ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Κωνσταντίνος, από Υποδ/νση Ασφάλειας Ρεθύμνου στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, ως Αστυνομικός Διευθυντής Τάξης Ρεθύμνου.

Να σημειωθεί πως ο γνωστός για τις \”σκληρές\” και επιτυχημένες \”μάχες\” στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, Χανιώτης Ταξίαρχος  Μανώλης Σφακιανάκης τοποθετήθηκε – που αλλού ; – Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στην συνέχεια αναμένονται οι τοποθετήσεις των αξιωματικών με τον βαθμό του Διευθυντή.

Ναπολέων Σαραντίδης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook