Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου καταγγέλλει τη σύλληψη του πολιτικού πρόσφυγα Μουσταφά Γιλμάζ την Πέμπτη το βράδυ 10/4/2014, για την οποία ενημερώθηκε το από τη μαθήτρια κόρη του. 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση \”το σωματείο των εκπαιδευτικών προασπίζεται τα δικαιώματα όλων των μεταναστών σε εργασία – παιδεία – υγεία, συνδικαλιστική και πολιτική δράση. 
Τονίζει ότι ο Μουσταφά Γιλμάζ ζει και εργάζεται για 13 χρόνια στον τόπο μας χωρίς να απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές. Το σωματείο μας στις δύσκολες στιγμές συμπαραστέκεται στο διωκόμενο μετανάστη στα παιδιά και την οικογένειά του, τονίζει ότι θα προασπιστεί το δικαίωμά του για μια δίκαιη δίκη. 
Επειδή ο συλληφθείς Μουσταφά Γιλμάζ δικαίως φοβάται για τους όρους της μεταγωγής του στη Μυτιλήνη όπου ορίστηκε η έδρα της δίκης του, προχώρησε σε απεργία πείνας ήδη από την πρώτη μέρα της κράτησής του στην ασφάλεια Ηρακλείου. 
Η ΕΛΜΕ Ηρακλείου και όλα τα σωματεία που συμπαραστέκονται, απαιτούν να διασφαλιστούν οι όροι της μεταγωγής του κρατούμενου στη Μυτιλήνη, να δοθούν εγγυήσεις για τη σωματική του ακεραιότητα και να απαλλαγεί από κάθε κατηγορία.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook