Την ώρα που ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τόνι Άμποτ, δηλώνει πεπεισμένος ότι τα σήματα που έχουν λάβει τα αεροσκάφη που επιχειρούν στις έρευνες του εξαφανισμένου αεροσκάφους, προέρχονται από τα «μαύρα κουτιά» του Boeing 777, ένα νέο συγκλονιστικό στοιχείο προκύπτει σχετικά με τον συγκυβερνήτη της μοιραίας πτήσης MH370.

Όπως αναφέρει η τοπική εφημερίδα New Straits Times, ο συγκυβερνήτης Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ, επιχείρησε να πραγματοποιήσει κλήση από το κινητό τηλέφωνό του την ώρα που το αεροσκάφος πετούσε πάνω από την περιοχή Πένανγκ της Μαλαισίας.


Παρόλα αυτά, σύμφωνα με το δημοσίευμα η προσπάθειά του σταμάτησε απότομα καθώς το Boeing 777 απομακρύνθηκε από τους πύργους τηλεπικοινωνιών. 

Μάλιστα, όπως διευκρινίζεται στο δημοσίευμα το αεροσκάφος πετούσε σε χαμηλό υψόμετρο εκείνη την ώρα και για αυτό το λόγο το κινητό τηλέφωνο του Φαρίκ Αμντούλ Χαμίντ είχε σήμα. 


Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό με ποιον προσπαθούσε να επικοινωνήσει, καθώς οι τοπικές αρχές, όπως τονίζει η τοπική εφημερίδα, απέφυγαν να αποκαλύψουν σχετικές πληροφορίες. 

Η τελευταία του επικοινωνία, πάντως, πραγματοποιήθηκε μέσω WhatsApp στις 11.30 (τοπική ώρα) στις 7 Μαρτίου, λίγες ώρες πριν επιβιβαστεί στο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών και ξεκινήσει το ταξίδι προς το... άγνωστο.

«Ελέγχθηκε το ιστορικό στις κλήσεις του Φαρίκ και διαπιστώθηκε ότι ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο συνομίλησε ήταν ένας από τους τηλεφωνικούς αριθμούς που καλούσε συχνά. Η κλήση αυτή πραγματοποιήθηκε περίπου δύο ώρες πριν απογειωθεί το αεροσκάφος από το αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ», αναφέρει το κείμενο της εφημερίδας. 

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πηγές που δεν κατονομάζονται στους New Straits Times, το κινητό τηλέφωνο του συγκυβερνήτη φαίνεται να έχει αποσυνδεθεί πριν την απογείωση, αλλά και να έχει επανασυνδεθεί κοντά στην περιοχή Πένανγκ, όπου εικάζεται ότι ο 27χρονος προσπάθησε να τηλεφωνήσει σε κάποιον.


Σύμφωνα με συγγενικό του πρόσωπο, μάλιστα, ο άνθρωπος με τον οποίο θα ήθελε να μιλήσει εκείνη τη στιγμή, αν είχε αντιληφθεί ότι κάτι κακό συνέβαινε στο αεροσκάφος, ήταν η μητέρα του, με την οποία είχε πολύ στενή σχέση.

Παράλληλα, ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας, Χισαμουντίν Χουσείν, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να επανεξεταστούν οι κανόνες ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. 

Όλα αυτά την ώρα που ο Άμποτ εξακολουθεί να δηλώνει ότι τα σήματα που λαμβάνουν τα αυστραλιανά αεροσκάφη προέρχονται από το εξαφανισμένο αεροσκάφος.


«Έχουμε περιορίσει πολύ την περιοχή των ερευνών και είμαστε πεπεισμένοι ότι τα σήματα προέρχονται από τα μαύρα κουτιά», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Πεκίνο.

Επισήμανε, μάλιστα, πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους μπορεί να συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμα.

Παρόλα αυτά, τόνισε πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα καθώς η διάρκεια ζωής των μπαταριών των μαύρων κουτιών αρχίσει να σβήνει...

protothema.gr