Ένα πολύ όμορφο βίντεο που ταξιδεύει το θεατή στα όμορφα και ιστορικά μονοπάτια της παλιάς πόλης των Χανίων με τη μελωδία του Μάνου Χατζιδάκι, επιμελήθηθηκε ο αναγνώστης του Flashnews.gr Μανώλης Χατζηδάκης με φωτογραφίες της Ερατούς Γράμψα.

Οι εικόνες αιχμαλωτίζουν τη μοναδική ομορφιά και γοητεία της παλιάς πόλης.

Η ίδια η Ερατώ Γράμψα έγραψε τα παρακάτω λόγια για τις στιγμές που απαθανάτισε με το φωτογραφικό φακό:

"Η οδός των ονείρων μου. Οπως την είδα μέσα από τα μάτια μου σαν ένας άλλος περιπλανώμενος φωτογράφος από το θεατρικό με τον Δημήτρη Χορν.

Περπατώντας ανακάλυψα τις ομορφιές της φιλόξενης αυτής πόλης που κουβαλάει μυρωδιές από περασμένες εποχές. η παλέτα των χρωμμάτων, η μαεστρία με την οποία είναι δομημένη η αρχιτεκτονική μέσα στους αιώνες απο ενετούς οθωμανούς κ ντόπιους με συνεπήραν.

Ένα ακόμα σοκάκι που δεν είχα περπατήσει εκεί που νόμιζα πως τα είχα εξερευνήσει όλα. Πίσω απο κάθε γωνιά μια ακόμα έκπληξη, ένα λουλουδιασμένο μπαλκόνι , μια πόρτα που όμοια της δεν βρήκα.

Έρωτες που γεννιούντε εδώ ,έρωτες που πεθαίνουν ,ολόκληρη η ζωή εδώ σε αυτά τα μικρά ασήμαντα τυρρανικά μα κ απέραντα ευγενικά σοκάκια κλέβοντας λίγα από το μαγικά λόγια του μεγάλου Μάνου.

Και αυτά τα σοκάκια γεμίζουν τα ονειρά μου με ελπίδα για ενα καλύτερο μέλλον. Ύπαρχει ακομα κατι που δεν εχω δει κ θελω να το ανακαλυψω.

Προσπαθησα να ανακαλύψω κ να αποτυπώσω την κάθε γωνιά περιπλανώμενη εκεί για μέρες χρόνια αλλα ο ρομαντισμός δεν αποτυπώνεται ίσως απλά μόνο περιγράφεται. Σας ευχαριστώ... "

Εσείς δεν έχετε παρά να απολαύσετε το ταξίδι μέσα από το βίντεο αυτό