Έργο «πνοής», το οποίο αλλάζει την εικόνα του Αστυρακίου, χαρακτηρίζεται η ριζικά αναπλασμένη κεντρική πλατεία του ορεινού οικισμού που παραδόθηκε σήμερα στους κατοίκους.
Στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί, παρουσιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και το Δήμαρχο Μαλεβιζίου κ. Κωστή Μαμουλάκη το συνολικό έργο, το οποίο περιλαμβάνει ακόμη την κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης και ομβρίων, το στρώσιμο των δρόμων με κυβόλιθους και μια σειρά άλλες παρεμβάσεις ουσίας.
Το παρών στην εκδήλωση για το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, έδωσε και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στο Νομό Ηρακλείου, ο τουριστικός επιχειρηματίας κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο οποίος σε δηλώσεις του επισήμανε πως τέτοια έργα έχουν στόχο, αφενός να αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των κατοίκων, αφετέρου να προσελκύουν επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το χωριό, τα ήθη και έθιμα του και τελικά θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές του τόπου.
«Με χαρά βρεθήκαμε σήμερα στο ιστορικό χωριό του Αστυρακίου, όπου βλέπουμε ότι η συνεργασία των τοπικών φορέων της κοινωνίας με την Αυτοδιοίκηση φέρνει απτά αποτελέσματα στο πλαίσιο της στρατηγικής της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία επιτάσσει να γίνονται έργα ουσίας σε κάθε χωριό του νησιού. Το Αστυράκι αποτελεί επίσης ένα μοναδικό πρότυπο για τη συνεργασία αυτή, διότι προς τιμής τους οι κάτοικοι στο παρελθόν έχουν προσφέρει τα χωράφια και τις περιουσίες τους στηρίζοντας οικονομικά με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια κατασκευής μέρους του τοπικού επαρχιακού οδικού άξονα και σε συνδυασμό με τα κονδύλια που εξασφάλισε η Περιφέρεια Κρήτης να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Τέτοιες συνέργειες αλληλο-υποστήριξης είναι ουσιώδεις την περίοδο που διανύουμε
Είδαμε επίσης με χαρά τη σοβαρή δουλειά που κάνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αστυρακίου, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον ενεργούς της Περιφερειακής μας Ενότητας, καταφέρνοντας να κρατάει κοντά στο χωριό τον κόσμο και ιδιαίτερα τη νεολαία. Υπάρχουν πολλά στοιχεία τόσο φυσικού κάλλους αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς να αναδειχθούν, που μπορούν να κάνουν το χωριό τουριστικά επισκέψιμο και να στηρίξουν ακόμα περισσότερο την τοπική κοινωνία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βαμιεδάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook