Σκληρή κριτική στην παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού \”Ηράκλειο-Ανοιχτοί ορίζοντες\” του Γιάννη Κουράκη, απο τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, ασκεί σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός \”Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες\” με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο τον Ηλία Λυγερό.
Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
\”Ο κατήφορος του δημάρχου Γιάννη Κουράκη δεν έχει τέλος. Μπροστά στην επερχόμενη αποδοκιμασία των πολιτών του Ηρακλείου μετέρχεται θεμιτά και αθέμιτα μέσα για την προβολή του. Η σημερινή προεκλογική φιέστα και η φωτογράφηση του ίδιου και των μελών του συνδυασμού του στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού αποτελεί μέγιστη καπήλευση και προσβολή της ιστορικής μνήμης του τόπου μας. 
Η ενέργεια αυτή δείχνει με τον πιο εμφανή τρόπο την χρησιμότητα που έχουν για τον δήμαρχο τα μνημεία της πόλης και τη χρήση που επιφυλάσσει για τον πολιτισμό της Κρήτης. 
Μετά τη διάθεση του χώρου της Πύλης Παντοκράτορα για δείπνα χλιδής ο κ. Κουράκης προσβάλλει τους Ηρακλειώτες και όλους τους Κρητικούς τολμώντας μάλιστα να κάνει άστοχες συγκρίσεις της «εξωστρέφειας που διέκρινε τον Μινωικό Πολιτισμό» με τα έργα και ημέρες του ίδιου και της διοίκησής του. 
Αντί άλλης απάντησης τον αποδίδουμε στην κρίση των δημοτών. 
Αναρωτιόμαστε ευλόγως αν η αρμόδια Εφορεία, ήταν σε γνώση και αν έδωσε τη συγκατάθεσή της για τη συγκεκριμένη προεκλογική φιέστα και φωτογράφηση.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook