Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Απριλίου 2014 στο ΚΑΜ η εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ του Δήμου Χανίων, με αφορμή την τελετή λήξης των μαθημάτων στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας που λειτούργησε για τρίτη συνεχή χρονιά από το 2011, στη Βίλα Κούνδουρου, με τη στήριξη εθελοντών επιμορφωτών.

Στη εκδήλωση η Πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ κα Νάνσυ Αγγελάκη, Αντιδήμαρχος Χανίων, τόνισε :

«Στα τρία χρόνια λειτουργίας του στη Βίλας Κούνδουρου, 22 εθελοντές επιμορφωτές, με πλούσια δράση ο καθένας στον τομέα του, μοιράστηκαν τα μυστικά της τέχνης τους και οδήγησαν στο δρόμο της γνώσης τους συνολικά 700 συμπολίτες μας.

Πρόκειται για συμπολίτες μας που ο καθένας από το δικό του μετερίζι, προσφέρουν στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας και καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για την αναβάθμιση ενός από τα πολυτιμότερα αγαθά, που είναι ο πολιτισμός μας

\"http://www.keppedih-cam.gr/images/Events/2014/eked/eked_14.jpg\"

Φέτος, τους δίδαξαν να κατασκευάζουν όμορφα κοσμήματα με απλά υλικά, τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, να σχεδιάζουν και να ζωγραφίζουν σε λευκό φόντο, να κατασκευάζουν όμορφα αντικείμενα με τον πηλό, να αποθανατίζουν στιγμές, εικόνες και συναισθήματα με τη φωτογραφική τους μηχανή, τον τρόπο για να αποτυπώνουν τις σκέψεις τους στο χαρτί δημιουργώντας τα δικά τους λογοτεχνικά κείμενα, το πώς να δημιουργήσουν το δικό τους σενάριο και να το υλοποιήσουν με απλά μέσα, την ομορφιά της τέχνης και της δημιουργίας μέσα από την ιστορία της.

Το Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Επιμόρφωσης και Δημιουργίας, έδωσε ένα διέξοδο στους συνανθρώπους μας και απέδειξε ότι η συλλογική προσπάθεια και η εθελοντική προσφορά δημιουργούν τις βάσεις, που διαμορφώνουν το μέλλον.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές επιμορφωτές που τους αναφέρω με αλφαβητική σειρά :

τον Καθηγητή Αγγλικής Φιλολογίας και Συγγραφέα Ιωσήφ Αλυγιζάκη

τον Αγγειοπλάστη Θανάση Βοσκάκη

τη Ζωγράφο Θάμαρ Γκουργενίδζε

τη Φιλόλογο Χριστίνα Δουλαβέρη

την εκπαιδευτικό Παναγιώτα Κακλέα

Το Μηχανικό πληροφορικής Κώστα Καρατζά

τον Κριτικό Κινηματογράφου Κώστα Κωνσταντινίδη

τον Ηθοποιό – Σκηνοθέτη Λεωνίδα Μανωλικάκη

τη καλλιτέχνη Ρούλα Μουντάκη

το φωτογράφο Γιώργο Μπαλαδάκη

τη Δημοσιογράφο Κατερίνα Πολύζου

την Εκπαιδευτικό Εικαστικών Κατερίνα Τσεμπελή

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο από τα μαθήματα καθώς και η ταινία μικρού κήκους ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος \”Υλοποιώντας ένα Σενάριο\”. Παράλλαηλα στην Πύλη Sabbionara λειτούργησε έκθεση αγγειοπλαστικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας και κοσμήματος, ώς αποτέλεσμα των αντίσοιχων μαθημάτων.

\"http://www.keppedih-cam.gr/images/Events/2014/eked/eked_15.jpg\"

\"http://www.keppedih-cam.gr/images/Events/2014/eked/eked_18.jpg\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook