Η Γιάν Τάιπερ και η Μπαρμπ Μπέρντεν έγραψαν ιστορία το απόγευμα του Σαββάτου (12/4), καθώς έγινε το πρώτο ομοφυλόφιλο ζευγάρι που παντρεύτηκε σε Βρετανική Εκκλησία και συγκεκριμένα στη μητροπολιτική εκκλησία του Μπόρνμουθ.

Οι Μπέρντεν και Τάιπερ, εκκλησιάζονταν στη συγκεκριμένη ενορία για 15 χρόνια και δε γνώριζαν ότι ήταν οι «πρωτοπόροι» στη πραγματοποίηση ενός τέτοιου γάμου.

«Ήταν πολύ σημαντικό για μας να παντρευτούμε στην εκκλησία μας. Παρότι είμαστε μαζί εδώ και 19 χρόνια δεν θέλαμε να ενώσουμε τις ζωές μας με έναν πολιτικό γάμο», τόνισε η Τάιπερ.

«Περιμέναμε χρόνια την ευκαιρία να παντρευτούμε και μόλις επετράπη ξέραμε πως είχε έρθει η ώρα για μας να παντρευτούμε ενώπιον Θεού, στην εκκλησία μας, με τους φίλους και τις οικογένειές μας» συμπλήρωσε η Μπέρντεν.

Από την πλευρά του, ο αιδεσιμότατος Ντουέιν Μόργκαν, ο οποίος και τέλεσε το «μυστήριο», δήλωσε πως αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος που ήταν ο πρώτος ιερεάς που έκανε κάτι τέτοιο στη Βρετανία, ενώ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ημέρα ως «ιστορική», σύμφωνα με την εφημερίδα «Guardian».

protothema.gr