«Βήμα-βήμα ξεπερνάμε τα προβλήματα που υπάρχουν ώστε να ολοκληρωθεί η νέα πτέρυγα του Βενιζέλειου νοσοκομείου, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες νοσοκομειακές υπηρεσίες στους πολίτες της Κρήτης». Αυτό δήλωσε σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο όπου εξετάστηκαν οι εργασίες προόδου του μεγάλου έργου κατασκευής της νέας πτέρυγας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη, η αναπληρώτρια διοικητής Βενιζελείου Ευαγγελία Παραγιουδάκη, η αναπληρώτρια προϊσταμένη ΚΓ΄ ΕΠΚΑ αρχαιολόγος Ιωάννα Σερπετσιδάκη, αρχαιολόγοι, και στελέχη τεχνικών υπηρεσιών του Βενιζελείου και της Περιφέρειας Κρήτης.

\"\"

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης και οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν πρώτα στο εργοτάξιο κατασκευής της νέας νοσοκομειακής πτέρυγας, ενώ είδαν από κοντά τα ευρήματα τάφων Ρωμαϊκής και Προχριστιανικής περιόδου, που ήρθαν στο φως από την ανασκαφική εργασία.

«Γνωρίζαμε ότι θα έχουμε τέτοια θέματα για αυτό και κάναμε μια δημοπρασία μόνο για την εσκαφή και τις ανασκαφές, για να μην διακινδυνεύσουμε από καθυστερήσεις πληρώνοντας περισσότερα χρήματα» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου και πρόσθεσε: «Θετικό είναι το γεγονός ότι υπάρχει άριστη συνεργασία ανάμεσα στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, του νοσοκομείου, της Διαχειριστικής Αρχής, και της αρχαιολογικής υπηρεσίας. Όλοι προσπαθούμε για την υλοποίηση του στόχου που αφορά την αναβάθμιση της υγείας».

\"\"

Το έργο επέκτασης του Βενιζελείου νοσοκομείου χρηματοδοτείται με 20 εκ. ευρώ απο το ΕΣΠΑ 2007-2013 και τα χρήματα αυτά πρέπει να επενδυθούν για την υγεία των πολιτών τόνισε ο κ. Κουκιαδάκης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης δήλωσε: «Η επέκταση του Βενιζελείου Νοσοκομείου είναι ένα μεγάλο έργο που αφορά στις υποδομές υγείας και έχει αναφορά σε όλο το νησί. Το Νοσοκομείο ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα υποδέχεται όλο και περισσότερους ασθενείς ενώ οι εργαζόμενοι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατήσουν το επίπεδο των υπηρεσιών υψηλό. Η νέα πτέρυγα που δημιουργείται θα βοηθήσει ώστε να είναι πιο ανθρώπινες οι συνθήκες».

\"\"

\"\"

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook