Χαιρετισμό στη Γενική Συνέλευση του σωματείου εργαζομένων στο δήμο Ηρακλείου απεύθυνε , σήμερα Μεγάλη Τρίτη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» , Μανώλης Συντυχάκης , ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο «Καλλικράτης» είναι το μνημόνιο στην τοπική διοίκηση, θα πάρουμε θέση απέναντι του; Πρέπει να πάρει και το συνδικαλιστικό κίνημα θέση απέναντι σε αυτό, πρέπει να πάρουν και οι εκάστοτε δημοτικές αρχές. Αν τοποθετηθείς απέναντι στον «Καλλικράτη» πρέπει να τοποθετηθείς απέναντι και στην ΕΕ καθώς προβλέπεται στο 1ο μνημόνιο, είναι οδηγία της ΕΕ. Άρα παίρνοντας θέση για τον «Καλλικράτη παίρνεις θέση για το αν συμφωνείς ή όχι με τις πολιτικές που ασκούνται από την ΕΕ, τους Δήμους και την Περιφέρεια.

Κατά την γνώμη μας επειδή οι εκλογές αυτές δεν είναι, όπως θέλουν να τις παρουσιάσουν, μόνο αυτοδιοικητικές, αλλά είναι βαθύτατα πολιτικές, καλούμαστε να πάρουμε θέση απέναντι σε αυτά τα ζητήματα.

Παράδειγμα, ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου από 380 εκ που ήταν την 1 /1/11 κατέληξε 31/12/2013 να είναι 180 εκ από τα οποία τα 80 είναι επισφαλείς υποχρεώσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αυτή η κατακόρυφη πτώση του προϋπολογισμού είχε επιπτώσεις στα λειτουργικά έξοδα του Δήμου, σε εσάς, στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, στους παιδικούς σταθμούς, στα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, στα ΚΑΠΗ ,σε όλες αυτές τις υπηρεσίες, οι οποίες σταδιακά θα ιδιωτικοποιηθούν μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.

Όλες αυτές οι αλλαγές θα επηρεάσουν το εργασιακό σας μέλλον, άρα πρέπει να πολιτικοποιηθεί η σκέψη και ο αγώνας όλων των εργαζομένων. Σε αυτόν τον Αγώνα εμείς σας καλούμε, ως «Λαϊκή Συσπείρωση» , να στρατευθείτε σε μία τέτοια λογική κοινής δράσης και αγώνα. Είναι λάθος να είναι σε ένα δήμο τρία ή τέσσερα σωματεία. Ενιαία δράση και αγώνας για να αποκρουστεί η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και τον κατευθύνσεων της ΕΕ, για το δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή δουλειά.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook