Εκεί που κάποτε στεγάζονταν τα γραφεία και οι υπηρεσίες του Καποδιστριακού Δήμου Ακρωτηρίου, από το Σεπτέμβριο θα ακούγονται παιδικές φωνούλες. Ο λόγος για το νέο υπερσύγχρονο βρεφονηπιακό σταθμό της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ που αυξάνει τον αριθμό των παιδών που θα φιλοξενούνται στη Δημοτική eνότητα Ακρωτηρίου από 57 που είναι σήμερα σε 124.

Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκαν σήμερα ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και η Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ Νάνσυ Αγγελάκη που εξ\’ αρχής έδωσε αγώνα προκειμένου να πείσει για την αναγκαιότητα ανακατασκευής του χώρου του πρώην Δημαρχείου, σε βρεφονηπιακό σταθμό.

\"\"

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κος Σκουλάκης: \”Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την εξέλιξη της παρέμβασης – ανακαίνησης και διαμόρφωσης του παλιού Δημαρχείου Ακρωτηρίου σε βρεφονηπιακό σταθμό. Όταν για πρώτη φορά ελέχθη από την κα Αγγελάκη αυτή η πρόταση, πολλοί προβληματίστηκαν, τελικά δικαιώνεται η κα Αγγελάκη, δικαιώνονται όλοι εκείνοι που πίστεψαν και το Δημοτικό συμβούλιο που τελικά ενέκρινε την ανακαίνιση και την παρέμβαση και θεωρώ ότι είναι η μεγαλύτερη κοινωνική παρέμβαση στην Δημοτική ενότητα Ακρωτηρίου των τελευταίων ετών.

Θα φιλοξενηθούν 124 παιδιά, σήμερα φιλοξενούνται 57 παιδιά σε άλλο χώρο σε νοικιαζόμενο κτίριο, που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που βλέπετε εδώ. Μιλάμε δηλαδή για υπερδιπλασιασμό των φιλοξενούμενων παιδιών, σε χώρους άνετους και σύγχρονους. Θερμά συγχαρητήρια σε όσους εργάζονται με μεράκι\”.

\"\"

Από την πλευρά της η κα Αγγελάκη δήλωσε δικαιωμένη και υπερήφανη: \”Αισθάνομαι υπερήφανη και δικαιωμένη για την ολοκήρωση του έργου μας. Το 2011 στους παιδικούς σταθμούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ, φιλοξενούσαμε 220 παιδιά. Έως τώρα έχουμε κάνει μια αύξηση στη δυνατότητα φιλοξενίας παιδιών της τάξεως των 103 νέων θέσεων, με 80 στη Νέα Κυδωνία και 23 στο Βαμβακόπουλο.

Έρχεται λοιπόν η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ να ολοκληρώσει τους στόχους της με αυτό το νέο βρεφονηπιακό σταθμό, που πραγματικά πιστεύω ότι θα είναι ο καλύτερος της Κρήτης. Είναι ένα κτίριο υπέροχο, βιοκλιματικό, οι αίθουσες θα είναι πολύ άνετες. Έτσι έχουμε επιπλέον 70 περίπου θέσεις και οι φιλοξενείες των παιδιών στους βρεφονηπιακούς της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ θα φθάσουν στα 400 παιδιά.

Οι νέες θέσεις των παιδιών έφεραν και νέες θέσεις εργασίας. Προκύπτουν 44 νέες θέσεις και επιπλέον έχουμε 11 εγκεκριμένες νέες θέσεις εργασίας, που εντός ολίγου θα βγούν και θα προκηρυχθούν με ΑΣΕΠ. Οι νέες αυτές θέσεις θα λύσουν και το πρόβλημα σίτισης και όλοι οι παιδικοί σταθμοί της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ θα σιτίζονται πλέον.

Επίσης η φιλοξενία των παιδιών κάνει και πολύ μεγαλύτερη απορρόφηση κονδυλίων ΕΣΠΑ δίνοντας τη δυνατότητα στην κοινωφελή επιχείρηση να κάνει νέα σχέδια. Ευχαριστώ όλο το προσωπικό για τη δουλειά που κάνουν. Η ανακατασκευή έγινε από τους εργαζόμενους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ με αυτεπιστασία και από το Σεπτέμβριο η αίθουσα θα γεμίσει παιδικές φωνούλες\”.

Η Διευθύντρια του παιδικού σταθμού Ακρωτηρίου Χριστίνα Μπουλταδάκη δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά και την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή: \”Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που επιτέλους έχουμε αυτό το πολύ μεγάλο έργο που περιμέναμε τόσα χρόνια και πάνω απ\’ όλα χαίρομαι που θα δώσουμε χαμόγελα στα παιδιά. Ευχαριστώ πολύ τον κο Σκουλάκη, την κα Αγγελάκη αλλά και τους υπαλλήλους της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ\”.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook