Ένα μεγάλο βήμα προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων συμβασιούχων στο φαράγγι της Σαμαριάς, πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την υπογραφή της σχετικής απόφασης απο τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταικούρα.
Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης από τον κ. Σταϊκούρα, με την απόφαση αυτή εγκρίνεται η πρόσληψη των 26 συμβασιούχων που είχαν ζητηθεί απο την Διεύθυνση Δασών Χανίων, η οποία μόλις παραλάβει τα αναγκαία έγγραφα και τις λοιπές αποφάσεις θα μπορέσει να προχωρήσει τις διαδικασίες της προκήρυξης των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ.
Να σημειωθεί πως απο τις αρχές Απριλίου επιτρέπεται η είσοδος επισκεπτών στο φαράγγι της Σαμαριάς, μόνο απο την νότια πλευρά, δηλαδή απο την Αγία Ρουμέλη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε αμέσως μετά το Πάσχα και ίσως και απο την Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα, να ανοίξει κανονικά το φαράγγι, δηλαδή να επιτραπεί η είσοδος επισκεπτών και απο την βόρεια πλευρά, απο το οροπέδιο του Ομαλού.
Με δεδομένες τις ελλείψεις σε προσωπικό, αυτό προυποθέτει την σημαντική προσφορά των υπαρχόντων υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δασών, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες σε αυτό το στάδιο θα συνδράμουν και οι όμοροι δήμοι, τουλάχιστον σε ότι αφορά στην καθαριότητα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook