Ένα ακόμα ενδιαφέρον σεμινάριο art therapy, θεωρητικού και βιωματικού χαρακτήρα, θα διεξαχθεί στα Χανιά το Σάββατο 03 Μαΐου, με θέμα «Η συναρπαστική Οδύσσεια της εικόνας του σώματος στην Τέχνη και τη Θεραπεία».

Μέσα από το σεμινάριο, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσδιορίσουν καλύτερα το ανθρώπινο σώμα, με κείμενα και εικόνες από το χώρο της Ψυχανάλυσης και της Ψυχολογίας (διαταραχές σχετιζόμενες με τη τροφή, κλπ.) αλλά και το συναρπαστικό σύμπαν των BODY IMAGES από τον γενναίο πρωτόγονο κυνηγοσυλλέκτη έως τον σύγχρονο καλλιτέχνη στο πεδίο της Performance.

Επίσης, θα μιλήσουν για την προσωπική μας τροφοδοσία σωματικά, ψυχικά και κοινωνικά πολύ πέρα από τον πρώτο μας θηλασμό, έχοντας εγκαταλείψει την πρώτη μας Μήτρα. Με σεβασμό και συγκίνηση, θα γίνει αναφορά σε εικόνες σώματος συνανθρώπων μας στην ψυχοθεραπεία εμπλουτίζοντας μέσα από τα εικαστικά υλικά τις προσωπικές μας αναζητήσεις γύρω από το οικείο, γνώριμο, ανοίκειο και συχνά ξένο, συνοδοιπόρο και μοναδικό σύντροφο όλης μας τη ζωής, το Σώμα μας, τον ανεκτίμητο θεραπευτή μας.

Εισηγήτρια του σεμιναρίου είναι η κυρία Ιωάννα Κιλίμη, ζωγράφος Art therapist, MA.AT.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε μια εκ των ομάδων που θα δημιουργηθούν:

  • Σάββατο 03/05, ώρα 11:00 – 15:00 το πρωί ή
  • Σάββατο 03/05, 05:00 – 09:00 το απόγευμα

Παράλληλα, τη Δευτέρα 05 Μαΐου, 06:00 – 08:30 το απόγευμα, διοργανώνεται ομάδα αυτογνωσίας (ομάδα 12 ατόμων).

Τόπος διεξαγωγής: Τσόντου Βάρδα 30, Χανιά

Πληροφορίες/εγγραφές: Κατερίνα Μαυροματάκη, ψυχολόγος
Τηλ.: 6948240053 / 28210 52626

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook