Στη «Βελτίωση του αρδευτικού δικτύου της τοπικής κοινότητας Παναγιάς» προχωρά ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, μέσα από το ομότιτλο έργο, προϋπολογισμού μελέτης 102.000,00€ του οποίου τη σύμβαση κατασκευής υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας, κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης. 

Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα "Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013" του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην κατασκευή αρδευτικής δεξαμενής χωρητικότητας 300κ.μ., βορειοανατολικά του οικισμού Παναγιάς, στη θέση «Πλυμμένη» σε υψόμετρο 430μ. Η δεξαμενή θα τροφοδοτείται από παρακείμενη υφιστάμενη γεώτρηση που βρίσκεται στην περιοχή. Πλησίον της προτεινόμενης θέσης κατασκευής της δεξαμενής, υπάρχει ήδη άλλη μία δεξαμενή χωρητικότητας 200κ.μ., η οποία ανήκει στην Ομάδα Ελαιοπαραγωγών Παναγιάς και εξυπηρετεί τα μέλη της ομάδας. 

Με την κατασκευή της νέας δεξαμενής, προβλέπεται να πραγματοποιείται διανομή νερού προς την αρδευόμενη ζώνη της τοπικής κοινότητας Παναγιάς, με βαρύτητα. Από τη νέα δεξαμενή, θα ξεκινά ο κεντρικός αγωγός διανομής, ο οποίος θα εξυπηρετεί τις προβλεπόμενες αρδευόμενες εκτάσεις. Η δεξαμενή θα τροφοδοτείται από την υφιστάμενη γεώτρηση στη θέση «Πλυμμένη», η οποία αντλεί 50m3/h περίπου. 

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου προβλέπει την ολοκλήρωσή του σε έξι μήνες, δηλαδή τον Οκτώβριο του 2014. 

Flashnews.gr