Πραγματοποιήθηκε,την περασμένη Κυριακή 13/4 στο φιλόξενο χώρο του Συλλόγου «Ιστός», η παρουσίαση των βασικών θέσεων και κατευθύνσεων της δημοτικής κίνησης \”Πολίτες εν δράσει\” με υποψήφιο δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Μαχαιρά, για τα ζητήματα Περιβάλλοντος του Δήμου Ιεράπετρας από την πολυμελή ομάδα που είχε συσταθεί για αυτό το σκοπό.

Η ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει:

\”Μιλήσαμε ανοικτά και καταθέσαμε την υπάρχουσα προβληματική κατάσταση στα ζητήματα διαχείρισης νερού, το χωροταξικό του δήμου, τα σχέδια για Βιομηχανικές ΑΠΕ στην περιοχή μας, την κατάσταση σε περιοχές Natura, τα προβλήματα της ποιότητας ζωής της πόλης, την διαχείριση των απορριμμάτων κ.α.

Για όλα τα παραπάνω κατατέθηκαν ρεαλιστικές προτάσεις άμεσες και μακροπρόθεσμες με βάση την φυσιογνωμία της περιοχής μας (αγροτική – τουριστική) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που οφείλουμε να παίξουμε σαν μελλοντική δημοτική αρχή, αφενός να αποτρέψουμε μαζί με τους πολίτες τα καταστροφικά σχέδια που ετοιμάζουν, αφετέρου να προτάξουμε ένα εναλλακτικό και ρεαλιστικό σχέδιο πραγματικής αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής μας βασισμένο στις ανάγκες μας.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσίαση των θέσεων μας στο μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αναγκαίας πρότασης για μεγάλης κλίμακας ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στο Δήμο μας. Παρουσιάστηκε το πρώτο μέρος μιας οικονομοτεχνικής μελέτης προσαρμοσμένης στον ΠΕΣΔΑΚ με στόχο τη σημαντική μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων (και των αντίστοιχων δημοτικών τελών) και αυξάνει σταδιακά τα έσοδα από τα ανακυκλώσιμα υλικά και την κομποστοποίηση.

Μετά τις παρατηρήσεις που τέθηκαν στη ανοικτή συζήτηση για τα παραπάνω θέματα, θα ακολουθήσει η δημοσιοποίηση των προτάσεων μας στην παρουσίαση του συνολικού δημοτικού μας προγράμματος.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook