Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ Ηρακλείου η δημοτική ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος για την ανάκληση της απόφασης του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης που προβλέπει μαθήματα μέσα στο Πάσχα. Η πρόταση έγινε αποδεκτή.

\”Το ΔΣ Ηρακλείου θεωρεί ότι η απόφαση της ΠΔΕκπαίδευσης Κρήτης και της κυβέρνησης είναι αντιπαιδαγωγική και αντιδημοκρατική που έχει στόχο την τρομοκράτηση και καταστολή του μαθητικού, εκπαιδευτικού και γονεϊκού κινήματος, με πρόσχημα τη δήθεν «αναπλήρωση» (!) των χαμένων ωρών διδασκαλίας λόγω των μαθητικών καταλήψεων.

Το επιχείρημα της «αναπλήρωσης» των χαμένων ωρών αποτελεί υποκρισία, αφού ήδη έχουν χαθεί χιλιάδες διδακτικές ώρες, λόγω του μη διορισμού των εκπαιδευτικών, των απολύσεων και της υποχρηματοδότησης.

Έχοντας υπόψη ότι φέτος τα σχολεία στο σύνολό τους δεν λειτούργησαν με κανονικό πρόγραμμα διδασκαλίας, ενώ οι μαθητές της Γ τάξης των ΕΠΑΛ των ειδικοτήτων που καταργήθηκαν θα δώσουν πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, χωρίς να έχουν διδαχτεί ούτε τα στοιχειώδη και οι μαθητές της Α\’ Λυκείου καλούνται, μέσω εντατικών μαθημάτων, να αντιμετωπίσουν τον εξεταστικό μαραθώνιο το Μάϊο, αφού πληροφορήθηκαν για τις εξετάσεις (από την τράπεζα θεμάτων) στο τέλος του διδακτικού έτους.

Το ΔΣ εκφράζει την κατηγορηματική του αντίθεση στην απόφαση αυτή και ζητά από τον περιφερειακό διευθυντή, να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ το βάρβαρο αντιπαιδαγωγικό και αυταρχικό μέτρο της λειτουργίας των σχολείων στις διακοπές του Πάσχα.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook