Υλικά

• 200 γρ. πατάτες, κομμένες σε μεγάλους κύβους
• 150 γρ. καρότο, κομμένο σε μεγάλους κύβους
• 150 γρ. ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
• 2 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 80 γρ. κριθαράκι μέτριο
• 100 γρ. σέλινο, ψιλοκομμένο
• 100 γρ. φύλλα σπανακιού
• 3 ώριμες ντομάτες, ολόκληρες
• Αλάτι & πιπέρι (ανάλογο)
• 1 αστεροειδή γλυκάνισο
• Νερό (ανάλογο)

Εκτέλεση

Σε βαθιά κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε νερό ίσα να τα σκεπάσει. Σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να γλυκίσουν. Κατόπιν, προσθέτουμε τις πατάτες και τα καρότα.

Συμπληρώνουμε νερό, τον γλυκάνισο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 10 λεπτά. Σ’ εκείνο το σημείο, ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, βάζουμε λίγο ακόμα νερό και βράζουμε μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι και να λιώσει η ντομάτα. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε
.
• Το μυστικό σε αυτή τη σούπα είναι ότι προσθέτουμε από λίγο όσο νερό χρειάζεται αντί να το ρίξουμε όλο από την αρχή. Με αυτόν τον τρόπο η σούπα αποκτά μεγαλύτερη πηκτικότητα.